D-100 karayolu üzerinde hareketsiz halde bulduğu yaralı şahini aracına alarak ezilmekten kurtaran Beden Eğitimi Öğretmeni Aytaç Yıldırım, yaralı şahini Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, Beden Eğitimi Öğretmeni Aytaç Yıldırım, aracıyla D-100 karayolunun İstanbul istikametine seyrettiği sırada, yol üzerinde hareketsiz halde duran bir kuş olduğunu fark etti. Yaralı şahinin araçlar tarafından ezilmesinden endişelenen Yıldırım, aracını hızla durdurarak kuşu yolun kenarına taşıdı.

Yaralı şahini aracına alarak şehir merkezine getiren Aytaç Yıldırım, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerini aradı. Yetkililer kısa sürede Yıldırım’a ulaşarak, yaralı şahini teslim aldı.

“MUTLUYUM, ŞUAN İYİ DURUMDA”

Olay ile ilgili bilgi veren Beden Eğitimi Aytaç Yıldırım, yaralı şahinin bir an önce iyileşmesi temennisinde bulunarak, “D-100 karayolunda İstanbul istikametine giderken, yolun kenarında bir kuş olduğunu fark ettim. Hareket etmediğini görünce aracımı durdurdum. Araçların ezmemesi için kuşu hızlı bir şekilde yolun kenarından aldım. Mutluyum, en azından şuan iyi durumda. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edeceğim. Sağ olsunlar, aradık, hemen geldiler. Bu güzel hayvanımızı inşallah en kısa sürede, doğal hayatında, göklerde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1,5 kg ağırlığındaki yaralı kuşun “Kızıl Şahin” olduğunu tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Aytaç Yıldırım’a gösterdiği fedakârlıktan ötürü teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim