Bolu’da 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Semineri, Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Haber Merkezi

Seminere İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Merkez ve Köy Camilerinde görevli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyımlar ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu yaptı. Konuşmasında Yaz Kur’an Kurslarının önemine ve bu kursların çocuklarımız için geleceğe yönelik faydalarına vurgu yapan Tahiroğlu: “Kıymetli arkadaşlar, bizler yaz ayları boyunca camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza gelen çocuklarımıza tatlı dil ve samimiyetle davranmalı, onların manevi açıdan daha bilgili olmalarını sağlamalıyız. Onlar bizlere emanet. Evlatlarımıza temel dini kavramları anlatmanın yanı sıra, ahlaklı, dürüst ve saygılı olmayı öğretmeli, iyi birer mümin olmaları için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. . Unutmayalım ki, gelecek çocuklarımızındır ve bu geleceğin şekillenmesinde bizler önemli bir rol oynuyoruz. Rabbim sizlere hakkı en güzel şekilde anlatmayı, öğrencilerimize de anlamayı ve yaşayabilmeyi nasip eylesin. Bu önemli seminere verdiğiniz değer ve katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından, Yaz Kur’an Kursu Koordinatörleri ve Rehber Öğreticiler tarafından Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, kurslardaki verimliliğin arttırılabilmesi için nasıl faaliyetler yapılması gerektiği, eğitimlerde görsel materyaller eşliğinde, eğitici oyun ve drama faaliyetlerine ağırlık verilmesi vb. konular hakkında görevlilere bilgiler verildi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program, teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.