Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Alabarda, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Türk Silahlı Kuvvetleri açıklaması sonrasında yaptırıma maruz kalmamasına ilişkin, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı direkt olarak partiden ihraç etme noktasına gelen Cumhuriyet Halk Partisi, Sezgin Tanrıkulu söz konusu olduğunda niye bu noktaya tık diye gelemiyor?” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK’ya karşı kimyasal silah kullandığını ileri sürdüğü bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamaya aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bulunduğu isimler tarafından çok sert tepki gösterildi.  Fincancı açıklamaları nedeniyle "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Fincancı’nın açıklamalarına destek vererek, “Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç” dedi. Tanrıkulu’nun bu açıklaması sonrasın Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki gösteren isimler olsa da ciddi bir yaptırım uygulanmadı.

“TANRIKULU SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NİYE BU NOKTAYA GELEMİYOR”

Tanrıkulu’na yaptırım uygulanmaması, Ülke TV’de yayımlanan Sıradışı Strateji isimli programa katılan Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Alabarda’nın da gündemindeydi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle kısa sürede partiden atılma durumuna geldiğini hatırlatan Alabarda, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı direkt olarak partiden ihraç etme noktasına gelen Cumhuriyet Halk Partisi, Sezgin Tanrıkulu söz konusu olduğunda niye bu noktaya tık diye gelemiyor? Çünkü masanın altında yapmış oldukları HDP’ile bir şey var. Sezgin Tanrıkulu’nun bu iddiasından dolayı Tanju Özcan’a yapmış oldukları bu muameleyi, Sezgin Tanrıkulu’na yapmış olsalar; Diyarbakır’ın içerisinde de Hakkari’nin içerisinde de HDP tabanının içinde CHP ile birlikte hareket eden kitle, ‘Bir dakika, nereye gidiyoruz?’ diye soru soracaktır” dedi.

“NEREDE KILIÇDAROĞLU?”

Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftira attığına dikkat çeken Alabarda, “Ben samimiyetlerini Tanju Özcan üzerinden anlıyorum. Bolu Belediye Başkanını iki söyleminden dolayı kapının önüne koyması kolay, Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman evlatlarına her türlü iftirayı atacak, töhmet altında bırakacak ve bu konuyla ilgili açıklamayı da Faik Öztrak yapacak. Nerede Kılıçdaroğlu? Yani muhtarlarla ilgili konuyu dahi gündemine getiriyorsun, partinin içerisindeki bir adam, ilk defa söylemiyor ki bu adam bunu” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim