Türkiye’de Halk Eğitim Merkezlerine öncü olan İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğüyle yürüttükleri proje ile 23 yaşını doldurmuş engelli bireylere kurslar açıyor. İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk; “23 yaşını aşıp eğitim-öğretim çağı dışına çıkmış olan engelli bireylerimize meslek edindirme, el sanatları ve hobi kursları açıyoruz. Projede Türkiye’de öncüyüz, örnek olduk” dedi.

ÖZEL HABER: Servet Gökçek

İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi, Bolu Valiliği ile ortaklaşa yapılan protokolle İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastalarına tedavi süreçlerine destek oluyor, Sağlık İl Müdürlüğünden gelen talepler üzerine ise kurslar açıyor.

 “HASTALARIN VE HASTA YAKINLARININ İHTİYAÇ DUYDUĞU KURSLARI AÇIYORUZ”

İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, Sağlık İl Müdürlüğünden  gelen talep üzerine açılan kurslar hakkında bilgi vererek;  “ Bolu valiliğimiz öncülüğünde Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptığı protokol neticesinde hastaların ve hasta yakınlarının ihtiyaç duyduğu kursları açıyoruz. Özellikle Toplum Ruh Sağlığı Biriminde, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastaların, tedavi süreçlerini daha sağlıklı atlatmaları amacıyla pek çok kurslar açıyoruz. Onun dışında hastane personelinin günün yorgunluğunu atabilmeleri adına açtığımız kurslar var.” dedi.

“KURUMUMUZUNDA BİR ENGELLİ MERKEZİ OLACAK”

Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa kurslar açtıklarının altını çizen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öztürk, “Bunun en önemlisi de 23 yaşını doldurmuş engelli bireylerimize açtığımız kurslar. 23 yaşını aşıp eğitim-öğretim çağı dışına çıkmış olan engelli bireylerimize meslek edindirme kursları, el sanatları kursları, hobi kursları açıyoruz. Onlarla birlikte çok ilerleme sağladık. Hatta bu projede de Türkiye’de öncüyüz. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle birlikte yürüttüğümüz bu proje Türkiye’ye örnek oldu. Aile Sosyal Politikalar genel anlamda bunu Türkiye’ye yaymak için bir mücadele başlattı.” İfadelerine yer verdi.

“ENGELLİ MERKEZİMİZ OLACAK”

Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın engelli merkezi oluşturma isteğinden de bahsederek; “ Milli Eğitim Bakanlığımızda Bağımsız Tek Başına Engelli Merkezleri oluşturmamızı istedi. Okçular köyümüzdeki okulun tamirine başladık. Bittiğinde kurumumuzun da bir Engelli Merkezi olacak. Artık orada da engelli bireylerimize hizmet sunabileceğiz. Bu bizi mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim