Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu’ya son 35 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiğini belirterek, Bolu Belediyesinin 24 saat esasına göre görev başında olduğunu söyledi. Özcan; “Doğal bir felaket yaşıyoruz. Önümüzdeki haftada bunun devam edebileceğini Meteoroloji’den bilgiler alıyoruz. Cuma’dan bu yana 500 bin ton tuz, 70 bin ton da solüsyon kullanıldı. Alışmışız karın az yağmasına. Ama bu sene bize ders olsun” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Geçtiğimiz Cuma Günü başlayan ve giderek etkisi artıran kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü. Yoğun kar yağışıyla birlikte dakikalar içinde arabaların üzeri, çatılar bembeyaz oldu, kar yolları kapattı. Bolu Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda kar küreme araçları, tuzlama çalışmasında ve kaldırımlarda ellerinde küreklerle tam anlamıyla bir kar sınavı verdi.

“500 BELEDİYE ÇALIŞANIMIZ VARDİYALI ŞEKİLDE 24 SAAT ÇALIŞIYOR”

Başkan Tanju Özcan, karla mücadele araçlarının 14 olduğuna dikkat çekerek; “Meteoroloji müdürlüğünün söylediğine göre son 35 yılın kar yağışını alıyoruz ve almaya devam ediyoruz. Sadece bu gece 35 cm daha kar yağdı. 2019 yılının sonuna kadar karla mücadele aracımız vardı. 2 yılda da biz ekledik toplamda 14 oldu. Ama şuan dışarıda çalışan araç sayımız 50 den fazla. Çünkü özel sektörde bulabileceğimiz her aracı kiralıyoruz. Ama sürekli kar yağdığı için 15 dakikada tekrar kapanıyor. Bizim Bolu’da 2 bin 153 km yol ağımız, 150 km de kaldırımız var. 500 belediye çalışanımız vardiyalı şekilde 24 saat çalışıyor”  şeklinde konuştu.

“EKSİKLİKLERİMİZ VAR MI?  VAR”

Yoğun kar yağışının devam ettiğini de belirten başkan Özcan, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özcan,  “Ananonsta yaptırıyoruz vatandaşlarımıza mümkün olduğunca araçlarıyla özellikle çıkmaması gerekiyor. 1 tırın kayması bizim çalışmalarımızı ciddi şekilde aksatıyor. Kar aynı zamanda bereket ama biz bunu çilesinin birkaç gün yaşayacağız. Bundan dolayı eksikliklerimiz var mı?  Var. Bolu’ya 35 senedir kar yağmayınca Bolu Belediyesi de 35 senedir karla ilgili ekipmanını güçlü tutmamış. Bunda bizimde sorumluluğumuz var kabul ediyorum. Alışmışız karın az yağmasına. Ama bu sene bize ders olsun.” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”        

İyi tarafından da bakalım şimdiden 2022’de su sorunu yaşamayacak tek kent neresi derseniz Bolu’dur. Her şeye rağmen biz halk ve belediye olarak daha hazırlıklıyız. Türkiye’de bu felaketten etkilenen 2 tane il var. Biri Bolu biri Antep.  Haftaya da karlı görülüyor. Ama bu kadar fazla olması beklenmiyor. Biz elimizden gelen mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Vatandaşın haklı talepleri var ama çok komik absürt taleplerle geliyor. Vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz. 2173km yolu sürekli olarak açık tutamayız. Önceliğimiz ana arterlerimiz. Şu süreçte gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim