Hollanda’da yaşayan emekli öğretmen Şükrü Karataş, 1966 yılında mezun olduğu lisede depremzedeler için üretim yapıldığını öğrendi destek vermek amacıyla geldiği Bolu’da hem duygulandı hem mutlu oldu.

Özel Haber: Aslı Akış- Burhan Yeşiltaş

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için bölgeye gönderilmek üzere İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan seyyar tuvalet ve soba yapımı için kolları sıvadı. İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alan ve daha sonra Hollanda’ya yerleşen emekli öğretmen Şükrü Karataş’da öğrencilere ve okula destek olmak için Türkiye’ye geldi.

HOLLANDALILAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE ÇOK PARA TOPLANDI”

Emekli öğretmen Karataş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından orada yardımların toplanarak hemen tırlara yüklendiği ifade ederek; “Ben Hollanda’dan emekli öğretmenim. Türkiye’ye dönecektim. Hollanda’da benim gelinin akrabalarının tırları vardı. Onlarla birlikte eşyaları aldık, gerekli malzemeleri tıra yükledik. Ayrıca paraları topladık ve gönderdik. Bunların yanında Hollanda’da gerçekten bütün dernekler, kuruluşlar, Hollandalılar da dahil olmak üzere çok para toplandı. Belki şu anda 100 milyon Euro’ya yakın para toplandı. Tabi bizim yaptığımız yardımlar bunun yanında okyanusa bir damla gibi oluyor ama önemli olan ülkemle, milletimle vatandaşımla gurur duyuyorum. Herkes ne yapmak gerekiyorsa onu yaptı. Gerçekten bizde deprem olduğundan bu yana uykusuz kaldık, üzülüyoruz. Halen daha üzülmekteyiz ama ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

 “DEPREM BÖLGESİNE İHTİYAÇLAR VAR DEDİ”

Karataş, Depremzedeler için topladıkları yardım paralarını nasıl değerlendiririm diye düşündüğü esnada emekli öğretmen Muharrem Demirel ile görüştüğü kaydederek;  “Muharrem hocam, benim gelmeme iki gün kala telefon etti. Hocam dedi, deprem bölgesine ihtiyaçlar var dedi. Onun için bir yardım bekliyoruz dedi. Sizden başlamak istiyorum dedi. Onun üzerine ben hemen grubuma ve grubun dışındaki gelinim hemen kendi grubuna mesaj gönderdi. İki gün içerisinde baya bir miktar para topladık. 5 bin 500 Euro’yu geçti ve Bolu’ya geldim. Muharrem hocamla beraber bunu nasıl değerlendiririz diye düşündük. Önce kefen diye müracaat etmişti Muharrem bey. Şuanda kefene ihtiyaç olmadığını öğrendik. Devlet ve şirketler kefeni karşılamışlar” ifadelerini kullandı.

“BU OKULDAN 1966’DA MEZUN OLMUŞ BİRİYİM”

Mezun olduğu okula gelerek yardımların önemli bir katkı sunacağını aktaran Karataş, bir yandan duygulandı, bir yandan mutlu oldu. Karakaş;  “Ne yapabiliriz diye kafa yorduk. Bu arada Muharrem bey, Endüstri Meslek Lisesi’nin Müdürünü aradı. Televizyonda görmüş, depremzedeler için soğukta kullanmaları için kuzine soba üretiyorlarmış. Bunun yanında tuvalet üretiyorlarmış. Çok sevindim. Bu yardımları bu vesileyle hem eğitime katkı olsun düşüncesinden hem de depremzedelere katkısı olur düşüncesinden okula geldik. Çok mutlu oldum. Çok duygulandım. Ben bu okuldan 1966’da mezun olmuş biriyim. Müdür Yardımcısı o döneme ait fotoğrafları getirdi. Oradaki yıllarımı görünce daha çok duygulandım. Kendi okuluma gelmiş oldum. Demek ki dünya böyle. Ne alırsan onu geriye verebiliyorsun. O yönden de çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim