Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığını iddia eden Şebnem Korur Fincancı ’nın açıklamalarına tepki gösterdi.

 Haber: CANSU GÜRZ

Adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman Doktor, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Şebnem Korur Fincancı katıldığı bir programda TSK’nın terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Büyük etki yaratan bu açıklamaların ardından Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, “Terör ve teröristlerle yakın ilişki içinde olduğunu da gayet rahatlıkla ifade eden Fincancı, isminde Türk adı geçen bir birliğin başında değil, Yüce Türk mahkemelerinin önünde bulunmalıdır.” dedi.

 “FİNCANCI YİNE ZIRVALAMIŞ”

Söylemleriyle kamuoyunda ilgi uyandıran Fincancı ‘nın ülkeye ihanet girişimleriyle gündeme geldiğini aktaran Furkan Özübek, “Türk hekimleri ile hiçbir alakası olmayan TTB’nin Başkanı Şebnem Korur Fincancı yine zırvalamış. Bağlantıları, hizmet ettiği yer ve neyin mücadelesini verdiğini Türk Ordusuna iftira atıp, terör ve teröristlerin yanında saf tutarak göstermiş.

Kamuoyu gündemine ülkeye ihanet girişimleri ile sıkça gelen bu zevat terörle kahramanca mücadele eden, bu uğurda binlerce şehit veren şanlı Türk Ordusu’na “Kimyasal Silah Kullanıyorlar” diyerek hainliğini çok üst bir noktaya taşımıştır.” ifadelerine yer verdi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NİN BU YAPISI ÜLKE İÇİN ÖNCELİKLİ BİR SORUN”

Başkan Özübek Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı ‘nın terör ve teröristlerle yakın ilişki içinde olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “Terör ve teröristlerle yakın ilişki içinde olduğunu da gayet rahatlıkla ifade eden Fincancı, isminde Türk adı geçen bir birliğin başında değil, Yüce Türk mahkemelerinin önünde bulunmalıdır. Daha öncede vurguladığım gibi Tıbbiyelilerin kemiklerini sızlatan, 14 Mart ruhunu yok sayan bu anlayış Türk Doktorlarını temsil edemez.

Türk Tabipler Birliği’nin bu yapısı ülke için öncelikli bir sorun, bu yapıdan bir an önce kurtarılması ise milli bir meseledir.” dedi.

Editör: TE Bilisim