Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremzedelerin kayıtlarını almaya devam eden Bolu Afetzede Karşılama Merkezi’nde (BAB-MER) yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kılıç; “Depremin başından itibaren Bolu seferber oldu. En az bir yıl bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız, yardım konusundaki duyarlılığına devam etsinler” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’ne kurulan Afetzede Karşılama Merkezi (BAB-MER) depremden etkilenen vatandaşların Bolu’da kaydını almaya devam ediyor. Bolu’ya gelen afetzedelerin yardım, konaklama, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan kayıt ve kabul masasını Bolu Valisi Erkan Kılıç ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kriz masasındaki görevlilerden tek tek bilgi alan Kılıç, çalışmalarında başarılar dileyerek Karaçayır mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi’ndeki afetzedelerin kayıtlarının alındığı bölümde incelemelerde bulundu.

“BOLULULAR SEFERBER OLDU”

Vali Kılıç inceleme sonrasında bilgi vererek, Bolu’nun yardımlar noktasında seferber olduğuna işret ederek; “İlimize gelen Afetzede vatandaşlarımıza, Kızılay’ımız bir sıcak çorba ikramı yapıyor. Gıda, yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca evlere de ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veriyor arkadaşlar. Depremin başından itibaren Bolu seferber oldu. Yani vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, çok duyarlı, çünkü bunu defalarca yaşayan bir ilden bahsediyoruz. Burada bütün hayırseverler, bütün işadamları, vatandaşlar, yediden yetmişe herkes seferber oldu. Gerçekten bölgeye ciddi anlamda yardım gönderiyoruz. Yardımlarımız devam ediyor inşallah” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ, YARDIM KONUSUNDAKİ DUYARLILIĞINA DEVAM ETSİNLER”

Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri yineleyen Vali Kılıç; “Sayın Bakanımız da açıkladı, bu büyük bir olay, büyük bir afet. Zaman alacak. En az bir yıl bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. İlk etapta oraya vatandaşlarımızın duyarlığından dolayı, TIR ve yardım malzemesi indi. Ama bu demek değildir ki orada ihtiyaç yok. Orada depolarımız var, vatandaşlarımız yardım yapmaya devam etsinler. Sadece bir iki günlük değil, evi yıkılmış, baya bir zorlu süreçle karşı karşıya. Her türlü ihtiyaçları var. Onun için çadır başta olmak üzere, battaniyedir, halıdır, yataktır, giysidir, iç çamaşırları özellikle, ısıtıcılar… Onun dışında temizlik malzemeleri, hijyen malzemeleri iç-dış kıyafet. Çocuk montları, ayakkabılar... Bunlara çok sayıda ihtiyaç var, bizim valiliğin sitesinde de devamlı duyuruyoruz. Vatandaşlarımız, yardım konusundaki duyarlılığına devam etsinler” diye konuştu.

“GÜN GEÇTİKÇE YARDIMLARIN TÜRÜ, ÇEŞİDİ DEĞİŞİYOR”

Gün geçtikte deprem bölgesinin ihtiyaçlarının değişebildiğini vurgulayan vali kılıç, vatandaşlara çağrıda bulundu. Kılıç; “İhtiyaç yok, bunlar karşılandı, israf oluyor şeklinde bir düşünceye kapılmayalım. Gün geçtikçe yardımların türü, çeşidi değişiyor. Hayatın akışı için gerekli olan gıdalar ve diğer ihtiyaçlara her zaman ihtiyaç olacaktır. Un bağışı yapalar oluyor mesela. O stoklanır, orada ekmek ihtiyacı her gün olacak. Dolayısıyla şimdi gönderdik, bir daha göndermeyelim dersek yanlış, yaparız. Devletimiz seferber halde. Her türlü imkânı sağlıyor. Ama bu topyekûn yeni bir milli mücadele olarak da bunu değerlendirmek lazım. Çok büyük bir alana etki eden bir deprem. Dolayısıyla bu desteklerimize devam etmemiz lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim