18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesinin sağlanması amacıyla, ilimizde yapılan hazırlıklar ve alınacak güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü ÖSYM İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Koordinasyon kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda sınav öncesi ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve güvenlik önlemlerinin ayrıntılarına ilişkin sunum yapıldı.

SINAV VAR

Toplantının gündeminde ÖSYM’nin 18-19 Haziran 2022 Cumartesi-Pazar günleri yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında ise BAİBÜ Gölköy Kampüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların binaları kullanılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na da yaklaşık 11 bin aday katılacak.

ADAYLARA ÖNEMLİ UYARILAR

2022- Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek adayların zor durumda kalmamaları için uyarılar yapıldı. Buna göre adayların;

ADAYLARIN MUTLAKA YANLARINDA OLMASI GEREKENLER:

*Sınav Giriş Belgeleri

*Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartları.

ADAYLARIN/GÖREVLİLERİN SINAV BİNALARINA GETİRMELERİ YASAK OLAN EŞYALAR

*Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah,

*çanta, cüzdan, cep telefonu,

*her türlü saat, anahtarlık,

*her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar

*kulaklık,  kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya  (şeffaf/numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan  boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer,  basit tel toka ve basit piercing hariç)

*banka/kredi kartı vb. kartlarla her türlü elektronik/mekanik  cihaz

*her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük,  dergi, gazete ve benzeri yayınlar,

*cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlar

* yiyecek içecek  (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim maddeleri ile gelmeleri  kesinlikle yasaktır.

İL NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK BULUNDURULACAK

Nüfus Cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınamadığından Bolu Merkez İlçe Nüfus  Nüfus Müdürlüğünün sınav günleri açık bulundurulması kararı alındı.

TYT için 18 Haziran 2022 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 ile 19 Haziran 2022 Pazar 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutularak, sınava giriş belgesi ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

SINAV BİNALARININ İSİM BENZERLİKLERİNE VE BLOK FARKLILIKLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM

Adayların sınav binalarını birkaç gün önceden görmesi de yaşanabilecek zaman kayıplarının önüne geçecektir. Buna fırsat bulamayan adayların giriş belgelerindeki adresleri dikkate alarak sınav yerine gitmeleri gerekmektedir.

ADAYLAR SINAV BAŞLAMA SAATİNDEN “EN AZ” BİR SAAT ÖNCE SINAV MERKEZLERİNDE HAZIR BULUNSUNLAR

Adayların binalara girişlerinde üst araması ve kimlik kontrolleri ve esnasında oluşabilecek gecikmelerden dolayı, adayların sınav başlama saatinden en az bir saat önce sınav merkezleri önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

SINAV BİNALARINA SON GİRİŞ SAATLERİ VE SINAV BAŞLAMA SAATLERİ

YKS’nin 1. oturumu TYT ve 2. oturumu AYT için adaylar saat 10.00’dan sonra, 3. oturum YDT için saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 18 Haziran 2022 (Cumartesi), 10.15, 165 dakika.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 19 Haziran 2022 (Pazar), 10.15, 180 dakika.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 19 Haziran 2022 (Pazar), 15.45, 120 dakika.

SINAV MERKEZLERİ VE ADRESLERİ

İlimizde sınav yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait binaların adresleri belli oldu.

Editör: TE Bilisim