Tüm Emekli Sen Bolu Şube Başkanı Lütfiye Özkan, 1 Eylül Dünya Barış Günü olması nedeniyle açıklamalarda bulundu. Özkan, “Ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmeler barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunu, savaşların çatışmaların bizleri nasıl olumsuz etkilediğini yaşayarak görüyoruz” dedi.

“YAŞASIN BARIŞ MÜCADELEMİZ”

Özkan, milyonlarca insanın ölmesine yol açan 2. Dünya savaşının başlamasının, eli kanlı nazi ordularının Polonya’yı işgalinin 82. Yılının olduğunu aktararak, “Dünyayı kana bulayan, nerdeyse bütün kıtalarda milyonlarca insanın ölmesine yol açan 2. Dünya savaşının başlamasının, eli kanlı nazi ordularının Polonya’yı işgalinin 82. Yılı bugün. Ne yazık ki nazizmin, faşizmin yenilgiye uğramasından bu yana geçen yıllar dünyamıza barış getirmedi. Hele bugünlerde ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmeler barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunu, savaşların çatışmaların bizleri nasıl olumsuz etkilediğini yaşayarak görüyoruz.

Bugün her zamankinden fazla barışa, özgürlüğe, demokrasiye, kardeşliğe, insan haklarına ihtiyacımız olduğu açıktır. Tüm Emekli Sen olarak, “yurtta barış dünyada” barış ilkesinin her yerde gerçekleşmesi için çaba içinde olacağız. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun. Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi. Yaşasın Barış Mücadelemiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim