İlimizde 2 yıl aranın ardından seçim heyecanı yaşandı. Alpagutbey ve Yenimahalle Mahalesi sakinleri ile merkeze bağlı Hıdırşeyhler ve Kuzufındık köylerinde ikamet eden vatandaşlar sandık başına gitti. Toplamda 8 adayın yarıştığı seçimlerin ardından yeni muhtarlar belli oldu.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Yaklaşık 2 yıl önce seçilen ve çeşitli nedenlerden dolayı görev yeri boşalan muhtarlar yerine Pazar günü muhtarlık seçimi yapıldı. Vatandaşlar seçime yoğun ilgi gösterdi. Alpagut Mahallesi’nden 3 aday, Yenimahalle Mahallesi’nden ve Kuzufındık Köyü’nden 2 aday çıkarken, Hıdırşeyler Köyü’nden tek aday seçilmek için yarıştı.

Alpagutbey Mahallesi’nden Alaadin Ardıç, Ayten Tenekeci ve Mustafa Güler arasından Güler seçilirken, Yenimahalle Mahallesi’nden Hasan Şen ile İsmail Bilen arasından Şen seçim yarışını kazandı.

Köylerde ise Kuzufındık Köyü’nden Bayram Eker ile Abdurrahman Kaya arasından seçilen yeni muhtar Eker oldu. Tek aday olarak seçime katılan Hıdırşeyhler Köyü’nden Dursun Yıldırım ise köyün yeni muhtarı olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim