AİBÜ

REKTÖR PROF.Dr ,SAYIN MUSTAFA ALİŞARLI’NIN ,

2017-2018 AKADEMİK YILI

AÇILIŞ TÖRENİ KONUŞMALARINDAN  NOTLAR

 Sayın Okurlar;

Üniversitemizin yeni Rektörü , Prof.Dr Sayın Mustafa Alişarlı , akademik yılı açılış töreninde veciz bir konuşma yaptılar. Daha çok birlik ,beraberlik , huzur , güven ve barış dolu ortamdan hareketle , geleceğimize birlikte sahip çıkılmasını ileten sayın Rektör “ Bu güçlü birlik duygusunu , bir kez daha yaşamanın, engin mutluluğu ve heyecanını taşıdığını belirttiler ve devamla,  şunları ifade ettiler. Kuruluşundan bu güne 25. yılı geride bırakan üniversitemizin öyküsü,  Devlet Millet dayanışmasının şüphesiz en büyük sembollerinden biridir. Üniversitemize ismini veren , merhum İzzet Baysal’ın hayatını , düşüncesini ve faaliyetlerini ele aldığımızda bu özelliğini çok daha iyi anlarız. Yaklaşık bir ay önce , şahsıma tevdi edilen bu görevde Cumhur Başkanımız , Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yüksek Öğretim Kurul Başkanı, Sayın Prof.Dr M.Yekta Saraç ile kurulun değerli üyelerine teşekkürlerimi iletirim .Bu arada üniversiteler açısından vizyon ,misyon , rekabet , akreditasyon ve kalite kavramlarının daha da ön plana çıktığı günümüzde 25 yılı geride bırakmış bir üniversite olarak , hep iyiyi sürdürülebilir biçimde yapmak mecburiyetindeyiz. AİBÜ olarak , sizleri, tarihini bilen , kültür düzeyi yüksek , araştırıcı kimliği ile çözümleyici,  daima ilerlemeye ve gelişmeye yönelik düşünce yapısında , dünyadaki gelişmeleri izleyen ve başarı çıtasını yükseğe taşımaya çalışan gençler olarak yetiştirmeyi arzu etmekteyiz . ”Konuşmalarının son bölümünde daha çok    hizmeti geçen büyüklere , teşekkür edip , saygı ve selamlarını sundular. Ayrıca , üniversite vakfının başkanı, Sayın Ahmet Baysala da bu münasebetle gönülden teşekkür edip , saygılarını ilettiler.

Sayın Okurlar;

  Çalışmak , okumak , öğrenmek bütün bunları faydalı ve verimli bir şekilde başkalarına da aktarmakta hiç şüphesiz fazilettir.

Bekayı Hak tanıyan sa-yı bir vazife bilir,

Çalış , çalış ki beka say olursa Hak edilir.

(M.Akif)

 

Sayın Okurlar;

Otto Von Bismark’ın , geçliğe 3 öğüdü vardır: “ ÇALIŞIN , ÇALIŞIN , ÇALIŞIN

Bir insan ki hizmette kusur etmiyor ve bu hizmeti vermekten usanmıyorsa, bunu  , planlı , metotlu ve sabırlı düşüncesinden almıştır.Tüm bilgilerin efendisi olmak için,  çalışmanın uşağı olmak gerekir..

Sayın Okurlar;

Sayın Rektörümüze,  bu köşemden hoş geldiniz diyor ,başarılarının devamını , saniyen sağlıkla , huzurla ve güven içerisinde birlikte götürülmesini gönülden diliyorum . İnşallah , üniversitemiz büyük çalışmalarla en kısa zamanda kuvveden file çıkacaktır.