İzzet Baysal Ortaokulunda düzenlenen programla 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi sona erdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandemi sonrasında yüz yüze eğitimle gerçekleşen, 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemi, İzzet Baysal Ortaokulunda düzenlenen törenle sona erdi. Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın katıldığı törende,  Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“KAYIPLARIN TELAFİSİNE İMKÂN SAĞLADI”

İl Milli Eğitim Müdürü Sarıcı, programın açılış konuşmasında, “Hükümetimizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın kararlı tutumuyla 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılını başarıyla tamamlanmasına imkân sağladı.  Salgın sürecinde uygulanan uzaktan eğitim faaliyetlerinin beraberinde getirdiği sınırlılık hem akademik olarak hem de sosyal boyutuyla özellikle öğrencilerimizde önemli kayıplara sebep oldu. Öğretmenlerimizin gayretleri akademik ve sosyal kayıpların telafisine imkân sağladı” dedi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Açılış konuşmasının akabinde ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sahnelendi. Gösteri minik öğrencilerin halk oyunlarıyla devam etti. Ayrıca okul korosu da katılımcılara müzik dinletisi sundu.

“DERT EDİNMEDEN İSTENİLEN KESİNLİKLE ELDE EDİLEMEZ”

Okulu dereceyle bitiren ilk üç öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır, tarafından hediye takdim edildi. Hediye takdiminin akabinde konuşan Çakır, “Kuşkusuz vazgeçilmez ve en önemli olan eğitim hizmetidir. Eğitim hizmeti öyledir ki hiçbir insan eğitimle yolu kesişmeden bir ömür geçiremez.  Eğitim o kadar önemlidir ki tam bir dertlenme meselesidir. Dert edinmeden eğitimde istenilen kesinlikle elde edilemez. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, diğer bakanlıklarla iş birliği içerisinde; başta öğretmenlerimiz olmak üzere, yöneticilerimizle, velilerimizle bu dertlenmeyi sürekli yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE ÇOK BAŞARILI BİR İLİMİZ”

Okulu dereceyle bitiren ilk üç öğrenci, karnelerini Bolu Valisi Erkan Kılıç’tan aldı. Kılıç, kürsüden yaptığı konuşmasında, “Eğitim-öğretim döneminin sonuna geldik. Öğrenciler çok önemli ve anlamlı, mutlu oldukları gündür. Bu heyecanını hissediyorum. Bolu eğitim anlamında gördüğüm kadarıyla ülkemizde en ön sıralarda olan, çok başarılı bir ilimiz. Bunda velilerimizin, Milli Eğitim Müdürümüzün, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, idarecilerin çok büyük katkısı var. Yapılacak sınavlarda da bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah istedikleri bölümü kazanırlar, sınavları arzu ettikleri gibi geçer diye temenni ediyorum” diye konuşuldu.

Editör: TE Bilisim