Bolu Belediyesi 2022 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında su ücretinin 2 buçuk lira olması kabul edildi. Dijital sayaçlara ise yüzde 74 zam geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

 Bolu Belediyesi Kasım Ayı 2’nci oturumunda 2022 yılı su fiyatı görüşüldü. Fiyat - Tarife cetvelinin açıklanmasından önce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kısa bir konuşma yaparak, su bedelinin 2 buçuk lira olacağını açıkladı.

2 BUÇUK TL’YE DÜŞÜRÜYORUZ”

Özcan, Düzce ile karşılaştırma yaparak, “Su bedeli, birazdan geleceğiz. Düzce’de kaç lira olarak kabul edildi bilen var mı, son su zammı? Orada kademeli, 20 metreküpe kadar olan var, 20 metreküpe kadar 3.25, mekanikleri söylüyorum. 20 metreküpten sonra 2 buçuk TL. Biz bugün alacağımız kararla su ücretini mekaniklerde 2 buçuk TL’ye düşürüyoruz” dedi.

“SU KONUSUNDA BOLU HALKI KANDIRILMAKTADIR”

Görüşmelerde AK Parti Meclis Üyesi Bülent Oturak da kürsüye gelerek konuyla ilgili konuştu. Oturak, konuyla ilgili, “Özensiz olarak hazırlanmış bir fiyat-tarife cetvelinden bahsediyoruz. Su konusunda Bolu halkı açıkça ya da gizlice kandırılmaktadır. Yapılan indirimler tamamen asılsızdır. 3.25’ten, 2.25’e indirilmiş suyumuz. Peki geçen sene biz bu zamanlarda suyun fiyatını kaç olarak belirlemiştik. 2.78, 2.78’den belirlediğimiz suyu şu anda 3.25’ten, 2 buçuğa düşürmüş oluyoruz. Dolayısıyla 2.78’den 2 buçuğa düşürdük aslında. Burada açıkça bir aldanma var” diye konuştu.

“DİJİTAL KULLANANLARDAN EN PAHALISINI KULLANACAK”

AK Parti Meclis Üyesi Bülent Oturak; “8.62 olan suyu 15’e çıkarıyoruz. Yani yüzde 74. Hangi suyu; ticarethane, sanayi, yazıhane, şantiyeler…” diyerek sıraladı. Özcan ise zammın dijital sayaçlara yapıldığını açıkladı. Sebebinin ise dijitalden dönüş olduğunu belirtti.

AK Partili Oturak, Bolu’nun su tarifesin Türkiye’deki yerini “Mekanik kullananlar en ucuzunu kullanacak, dijital kullananlardan en pahalısını kullanacak” sözleriyle belirledi.

Fiyat-tarife cetveli oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu kapsamda Bolu’daki mekanik sayaç su ücreti 2 buçuk lira olarak kabul edildi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim