İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla hayatın her alanına dokunmaya devam ediyor. 2022 yılında açılan 936 kursa 25 bin 796 kişi katılım göstererek büyük başarıya imza atıldı. Yüzlerce farklı branşta merkezce açılan sosyal ve kültürel kurslarda bireyler kişisel gelişim, hobi geliştirme, spor ve sosyal faaliyetlere katılım sağlayarak kursiyerlerin gelişimlerine katkı sunuluyor.

Özel Haber: Servet Gökçek

Pandemi döneminde azalan kurs ve kursiyer sayısının normale döndüğünü ve her yaştan vatandaşın kurslara katılım sağlayarak hayat boyu öğrenmeyi amaçladıklarını belirten İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, 2023 yılında 30 bin kursiyere ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

 “YOĞUN TALEBİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, halk eğitim merkezi kurslarına yoğun bir talebin olduğuna işaret ederek; “Yoğun talebi karşılamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Bu sene 939 kurs açtık yıl boyu içinde. Toplam 25 bin 796 kursiyerimiz oldu. Sadece kurslarımıza gelenlerin sayısı bu ve çok ciddi bir rakam. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin öğrenci sayısı 35 bin, biz 25 bin 796 vatandaşımıza hizmet sunmuşuz. Bunların 11 bin 651’i beyefendiler ve 14 bin 588’i hanımefendiler. Hanımefendiler daha çok ilgi gösteriyorlar. Kurslarımızın şöyle bir güzelliği var. Ev içi huzuru temin ediyoruz. Apartman huzurunu sağlıyoruz. Kurslarımıza gelenler boş vakitlerini güzel uğraşlarla değerlendiriyor. Hobiler ediniyorlar. Hobilerini mesleğe dönüştürüyorlar. Bu bizim için çok mutlu edici.” diye konuştu.

“2 BİN 770 ÖĞRENCİMİZ AÇIKÖĞRETİMDE DERS GÖRÜYOR”

Öztürk, 844 öğrenciye açıköğretimden lise diploması verdiklerini belirterek, “1156 yeni kayıtlı öğrencimiz var bu sene açıköğretimde. 1604 öğrencimizde kayıtlıydı. Toplamda 2 bin 770 öğrencimizde açıköğretimde ders görüyorlar, okullarını tamamlıyorlar. Bu sene 844 öğrencimize açıköğretimden lise diploması verdik. Açık ortaokulumuzda 154 yeni kaydımız var. 227 eski kaydımız var ve oradan da 110 öğrencimizi bu sene mezun ettik. Ayrıca liseyi bitirmiş üniversiteye hazırlanan 320 öğrencimiz var. Maddi durumu çok iyi olmayan ya da çeşitli nedenlerle dershaneye gidemeyen çocuklarımıza destek sağlıyoruz. 320 öğrencimizi üniversiteye hazırlıyoruz. 52 adet deneme sınavı yapıyoruz. Onların geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU SENE ‘AİLE EĞİTİMLERİ’, EN ÇOK TALEP GÖREN KURSLAR”

Halk eğitim merkezinde 3 bin 376 tane kurs çeşidi olduğunu bilgisini de veren Öztürk, “939 kurs açtık. Bu kurslar 600 çeşitte tamamlandı. Çok farklı kurslarımız var. Halk Eğitim hangi kursları açar? 3376 çeşit kursumuz var. Her birini tek tek sayamıyorum. Çünkü o kadar çok. Son dönemde en çok talep edilen kurslar Aile Eğitimi Kursları. Velilerimize yönelik Aile Eğitimi Kursları, Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Aile Eğitimleri, en çok talep gören kurslar bu sene. Aile Eğitimlerinin içinde Elektronik Bağımlılıkla Mücadele, Aile İçi İletişimi Geliştirme, Aile İçi Problemleri Çözme, Aileyi geliştirmeyle ilgili alanlar var. Bu alan çok yararlı oldu. Öğrencilerimizle birlikte velilerimizi eğitmeye başladık. Onlara eğitim sunmaya başladık. Böylelikle Aile İçi Huzur temin edilmeye çalışılıyor. Biliyorsunuz son dönemlerde aile içinde olaylar basına yansıdı bir kısmı yansıdı. Bunun önüne geçmeye çalışıyor devletimiz. Bunun içinde çok faydalı eğitimler veriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZE ROBOTİK KODLAMA VE AKIL VE ZEKA OYUNLARIYLA DESTEK OLUYORUZ”

Öztürk, Türkiye’de en çok piyano kursu açan Halk Eğitim olduklarının altını çizerek, “Bunun dışında hazır giyim kursları açtık. Özellikle mahallelerde bizden Hazır Giyim Kursu isteyen çok hanımefendi var. Artık hanımefendilerimiz kendi kıyafetlerini kendi tasarlamak istiyorlar. Kendi ailelerini kendileri giydirmek istiyorlar. Bizde o uğraşlara destek oluyoruz. Onun dışında okullarımızda Robotik Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunlarıyla ilgili talepler var. Buda çok sevindirici. Ülkemizin geleceğini inşa etmek adına gençlerimize Robotik Kodlama ve Akıl ve Zeka Oyunlarıyla destek olmaya çalışıyoruz. En çok açtığımız kurslar bunlar.” dedi.

“ÇOK GENİŞ YELPAZEDE KURSLAR VERİYORUZ”

Farklı branştaki kurslar hakkında merak edilenleri de anlatan Kenan Öztürk; “Buraya gelen arkadaşlar kurs yelpazesini merak ediyorlar. Tarım alanını ilgilendiren kurslar var. Arıcılık, hayvan yetiştiriciliği, süt sığır yetiştiriciliği var. Eğitimin içinde kurslar var. Robotik kodlama, diksiyonla hitap et, yabancılar Türkçe, bizim insanımıza yabancı diller, çok geniş yelpazede kurslar veriyoruz. Hobi kurslarımız var. Ahşap boyama, resim, bağlama, keman, gitar, piyano var. Bu arada herhalde Türkiye’de en çok piyano kursu açan Halk Eğitimiz. Çok yoğun talep var. 4 hocamızla binin üzerinde öğrencimize, bir o kadarda vatandaşımıza müzik kursları veriyoruz. Bunların önemli bir kısmı piyanoda yoğunlaştı. Çünkü müziğin temeli oradan başlıyor.  Bunun dışında insanlarımızın hobilerini geliştirebileceği kurslar açıyoruz. Hangi alanda merakı varsa 12 kişi bir araya geldiğinde kurs talep ettiğinde sabah 08.00 akşam 22.00 saatleri arasında tüm insanımıza hizmet vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

2023 HEDEFLERİNİ ANLATTI

İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, 2023 yılı hedeflerini de paylaşarak; “Pandemi üzerine iyi bir yıl oldu. Yeni bir yıl oldu. Hareketli bir yıl oldu bizim için. 25 bin 796 kursiyere erişebilmek güzel bir çalışma. Önümüzdeki yıl ise biz 30 bin kursiyerimize ulaşmayı hedefliyoruz. İnsanlarımızın hobilerini geliştirelim, meslek edindirelim. Boş vakitlerini güzel değerlendirelim istiyoruz. Çünkü artık bu çağın insanının boş geçirecek bir saniyesi yok. Her anını doldurmamız gerekiyor. Bu uğurda çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim