Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü, Bolu İl Jandarma Komutanlığından düzenlenen törenle kutlandı, arama kurtarma köpeği "Lady" ile bomba köpeği "Ödül" gösteri yaptı.

Haber: Servet Gökçek

Türkiye’nin huzur ve güven ortamının temini için karada, denizde ve havada mücadele veren Jandarma Teşkilatı, kuruluşunun 183’üncü yılını kutladı. Bu kapsamda Bolu İl Jandarma Komutanlığında da Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ve il protokolü ile vatandaşların katıldığı tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı’nın konuşması ile devam etti.

“183 YILLIK KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİBİZ”

İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183. yıl dönümünü gururla kutlamanın onuru yaşadığını belirterek, “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 183. Yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinden hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız” dedi.

“TERÖRÜN DIŞINDA BİRÇOK KONUDA GÖREV İFA EDİYOR”

İl Jandarma Komutanın konuşmasından sonra Bolu Valisi Erkan Kılıç konuştu. Kılıç, jandarmanın  Türkiye’nin güvenliğine sağladığı katkıya değinerek, “Bugün Jandarma için çok önemli bir gün. Biliyorsunuz Jandarma 183 yıldır Osmanlı tarihimizden beri gelen bir yapı. Çok önemli görevler ifa etti, etmeye de devam ediyor. Bu arada bu görevi ifa ederken çok sayıda şehitte verdik. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu arada gazilerimizde oldu. Bu kutsal mücadelede organlarının bir parçasını vatan toprağında bırakan çok kıymetli gazilerimizde bir kısmı burada. Onlara da şükranlarımı arz ediyorum. Bunun yanında tabi bazı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yakın silah arkadaşlarını da saygıyla anıyorum. Bu vatan mücadelesi ve bu yaşadığımız vatan buralara kolay gelmedi. Burada Jandarmanın ülke içerisinde, ülke dışında yüzyıllarca süren mücadelenin sonucunda bu ülkede huzur içerisinde yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

“TERÖR SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”

Vali Kılıç, terörde son noktaya gelindiğine söyleyerek, “Son yıllarda özellikle başta Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olmak üzere Terörle Mücadeledeki azim ve kararlılık aynı şekilde Jandarmamıza, askerimize sirayet etti. Terör de hiç olmadığı kadar son noktaya geldik. İnşallah kısa sürede ülkemizde Terör sorunu çözülmüş olacak. Jandarma sadece Terörle değil, Terörün dışında birçok konuda görev ifa ediyor. Bizim huzur içerisinde ülkemizin her tarafında rahatça seyahat edebilmemizi, yaşayabilmemizi sağlayan önemli unsurlarından biri Emniyet Teşkilatıyla beraber Jandarma teşkilatı” şeklinde konuştu.

ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından kompozisyon yarışmasında birinci gelen Çağla Toplu ve şiir yarışmasında birinci Ceyda Bulu eserlerini okudu. Daha sonra Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, Bolu Valisi Erkan Kılıç ödülleri verirken, resim yarışmasında dereye giren kişilere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ödülleri verildi.

GÖSTERİLER DÜZENLENDİ

Ödüllerin verilmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından arama kurtarmada görevli ve silah, bomba, teçhizatlarıyla ilgili eğitim almış arama kurtarma köpeği "Lady" ile bomba köpeği "Ödül" gösteri yaptı.

Jandarma Komutanlığında görevli motosikletli personeller tarafından “Bayrak Şiiri” eşliğinde ve Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli personel “Komando Şiiri” eşliğinde gösteri yaptı.

Program Motosikletli jandarma Timi ile Jandarma Özel Asayiş Komando Bölüğü'nün geçişlerinin ardından protokol üyeleri jandarma teşkilatı birimlerinin stantlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim