Millî mücadelenin nihayete erdiği ve Türk bağımsızlığının tüm dünyaya duyurulduğu Büyük Taarruzun 100'üncü Yılı Bolu’da düzenlenen törenle kutlandı.

 Haber: Aslı Akış

Kutlama Törenine, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade komando İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Samettin Gündüz, İl Genel Meclisi başkanı Yaşar Yüceer, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle devam edildi.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Piyade komando İslam Can ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vatandaşların, öğrencilerin, askerlerin ve protokol mensuplarının bayramını kutlaması ile başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması ile devam etti.

ŞİİRLER OKUNDU

Törende, Garnizon Komutanlığı adına personel Teğmen Berkay Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasın ardından Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinden esma duman ve özlem sezgin şiirlerini okudular.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen halkoyunları ve sporcu ekiplerin gösterileri ile devam eden törende uluslararası müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

TÖREN GEÇİŞİNDE KOMANDOLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Bolu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gerçekleştirdiği dans gösterileri ile devam eden törende, Bayrak ve flamalar ile Askeri Tören Birlikleri, Öğrenci Grupları, Muharip Gaziler Derneği ile Kamu kurum ve kuruluşları araçları tarafından tören geçişi yapıldı.

Törenin sonunda Bolu Valisi Erkan Kılıç ve diğer protokol üyeleri töreni düzenleyen öğretmen ve öğrencileri kutladı, onlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile Kent Meydanı’nda düzenlenen tören programı sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim