Bolu Valisi Bolu Erkan Kılıç ve Ayşe Elif tarafından İzzet Baysal Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinin bahçesinde Şehitlerin yakınlarına, Gazilere ve diğer davetlilere resepsiyon verildi.

Haber: CANSU GÜRZ- SERVET GÖKÇEK

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinin bahçesinde düzenlenen kabul törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade komando İslam Can, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Vali Yardımcısı İlhan Turgut, J.Kd. Alb. Haluk Saygılı, kurum müdürleri, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları, Bolulu milli sporcular, Öğretmenler ve İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri katıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç riyasetlerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi.

Resepsiyon öncesi misafirleri karşılayan Bolu Valisi Erkan Kılıç ile eşi Ayşe Elif, karşılama töreninin ardından masaları tek tek dolaşarak misafirlerle sohbet ettiler. Vali Kılıç, tüm katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.  yıldönümünü kutladılar.

 “ÖYLE ZAFERLER VARDIR Kİ…”

30 Ağustos Zafer Programı Kabul Töreninde bir konuşma yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Köklü bir medeniyetin fertleri olan şanlı ecdadımız asırlardır adalet ve hoşgörü anlayışıyla hüküm sürdüğümüz vatan topraklarımızın bütünlüğüyle göz diken iç ve dış düşmanlara karşı büyük mücadeleler vererek nice büyük zaferler kazanmıştır. Öyle zaferler vardır ki yok olmak üzere olan tarih sayfalarından silinmek istenen bir milletin yeniden dirilişinin büyük bir kahramanlık destanının mührü olarak tarihte iz bırakır. İşte 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazandığımız şanlı zaferde bizim tarihimize altın harflerle yazılan ve milletimizin kaderini değiştiren önemli dönüm noktalarından biridir. Esaret hiçbir zaman kabul etmeyen şanlı mazisinden, kahraman ecdadından miras kalan gaza ruhunu asla kaybetmeyen aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekûn vatan savunması verdiği Kurtuluş Savaşında bağımsızlık uğruna dünyada bir eşi benzeri dahi olmayan İstiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırarak bizlere haklı bir gurur yaşatmış ve mazlum coğrafyalara umut olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

“TARİHİNDEN DERS ALMAYAN HİÇBİR MİLLET GELECEĞİNİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE İNŞA EDEMEZ”

Vali Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri anarak, “Unutulmamalıdır ki tarihten ders almayan hiçbir millet geleceğini sağlam temeller üzerine inşa edemez. Bizler de bu günlere gelene kadar bayrağımız inmesin, yurt bildiğimiz cennet vatanımızın bütünlüğü bozulmasın ve birlik, beraberliğimize gölge düşmesin diye ödediğimiz bedelleri, atlattığımız badireleri unutursak gaflete düşer ve hezimete uğrarız. Her karış bayrağa şüheda kanlarıyla sulanmış gazilerimizin cesaret ve fedakârlıklarıyla yoğrulmuş cennet vatanımıza ve mukaddes emanetlerimize sahip çıkmak için bizleri bu cennet topraklardan atmak isteyen bağımsızlığımıza ve hürriyetimize göz diken hain zihniyetlerin emellerine fırsat vermeden her daim karşılarında durmak, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzun gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük zaferimizin 100. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi, gazisi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bizlere bu toprakları canı pahasına vatan kılan, şanlı ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyor tüm Bolulu hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim