Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de sosyal konut projesinin detaylarını açıklayacağını duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artış devam ederken, ofislerin konuta dönüştürülmesi ve internet üzerinden yapılan satışların denetlenmesi gibi adımlar atılıyor. Konuyla ilgili önemli bir çalışmanın başlayacağı da yakın zaman önce dile getirildi.

81 ilde hayata geçirilecek çalışma kapsamında vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması hedefleniyor. Proje kapsamında konut, arsa ve sanayi sitelerinde satışlar gerçekleşecek. Gençlere, emeklilere, şehit yakınları-gazilere ve engellilere özel kontenjan ayrılacak.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIKLAYACAK”

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği projenin detaylarının paylaşılacağı tarihi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medyada yaptığı paylaşım ile duyurdu. Kurum, 13 Eylül’ü işaret ederek, “Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim