(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, ikili çıkar ilişkileri üzerine kurulan bir oyunun haksızlığa uğrayan tarafında yer aldığına da vurgu yaparak AK Parti İl Başkanı Suat Güner’i hedef gösterdi, dürüst siyaset ders verdi.

Beydili;“ Günü ve saati geldiğinde Ak Parti’nin Bolu ili yönetiminde bulunan belediye başkan adaylarını belirlemekten yetkili o şahsın yüzüne bakarak söylemek istediklerim var” dedi.

AK Parti’nin Bolu ilçe ve belde belediye başkan adayları Cuma günü kamuoyuna duyuruldu. Akabinde aday gösterilmeyen isimlerden istifalar gelmeye başladı. Mudurnu’da gelen istifanın ardından AK Parti Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili de istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. İl başkanı Güner’i, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinden tekrar aday gösterilmemesinden sorumlu tuttu.

“Saygıdeğer Karacasu Belde Halkı, Saygıdeğer Siyasi Parti Üyeleri, Değerli Basın Mensupları ve Kıymetli Dostlarım” diyerek sözlerine başlayan Beydili; “Sizlere, bu süreç içerisinde bana vermiş olduğunuz desteklerinizden ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Gerek telefonlarıyla gerekse ziyaretleriyle yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Varlığınız, sarf ettiğiniz sözleriniz gücüme güç katarak beni ziyadesiyle onore etmiştir, bilmenizi isterim” dedi.

Karacasu halkına da teşekkür eden Celal Beydili;“2009-2024 yılları arasında Karacasu Belde Belediye Başkanlığı görevine beni layık gören Saygıdeğer belde halkına ayrıca teşekkür ederim. Görev sürem boyunca layıkıyla sizlere hizmet etmek öncelikli amacım oldu. Bu süreç içerisinde hiç kimseyi A partili veya B partili ayırt etmeksizin görevimi devam ettirmeye çalıştım. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. Benim varsa helal olsun. Yürümüş olduğum bu yolda yegâne amacım; “Halka hizmet Hakk’a hizmet etmektir” düsturuyla hareket etmektir. Halka hizmet eden tüm kişilerin amacı Hak rızası kazanmak olmalıdır. Bilirim ki “Hüvel Hayyu Hüvel Baki…” şeklinde konuştu.

 “BAŞKAN ADAYINI BELİRLEMEK YETKİLİ MERCİLERİN İŞİDİR”

Beydili, siyasin etik ilkeler doğrultusunda yapılacağını ifade ederek il başkanı Suat Güner’e açtı açtı ağzını yumdu gözünü. Beydili; “2024 seçimleri için aday gösterilmemem ile ilgili olarak tek bir şahıs dışında hiç kimseye bir kırgınlığım yoktur. O şahıs içinde henüz yüzüne söylemediğimi arkasından konuşmayı uygun görmediğimden bu durumla alakalı bir şey söylemek istemem. Günü ve saati geldiğinde Ak Parti’nin Bolu ili yönetiminde bulunan belediye başkan adaylarını belirlemekten yetkili o şahsın yüzüne bakarak söylemek istediklerim var. Unutulmamalıdır ki belediye başkan adayı olmak herkesin en doğal hakkıdır; fakat partinin başkan adayını belirlemek yetkili mercilerin işidir. Siyasette de belli etik ilkeler vardır. Hele ki aynı davayı görev edindiğin yol arkadaşlarına karşı her zaman saygı ve adalet çerçevesinde sorumlulukların vardır. İkili çıkar ilişkileri üzerine kurulan bir oyunun haksızlığa uğrayan tarafında yer almaktayım” ifadelerini kullandı.

 “DÜRÜST SİYASET ÖNCE AHLAK, SONRA AKIL DURUŞUDUR”

Açık ve net bir şekilde gözdağı da veren Beydili; “AK parti ailesinde görev yaptığım süre boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu istikamet ve vizyondan ayrılmayarak, siz Karacasulu hemşehrililerimize hizmet ettim. Bilinmesini isterim ki bu can bu bedende olduğu sürece sizlere amasız ve fakatsız bir şekilde hizmetkâr olmaya devam edeceğim. Hiçbir şekilde siyasi etiğe ve dava arkadaşlığına sığmayan bu oyunun ilk bölümünü izledik ama hiçbir şey bitmiş değil. Zannetmesinler ki filler her önüne geleni ezer, bir ebabil kuşu bir file yeter! İkili ilişkilerle Karacasu belde halkının iradesini yok sayan bu zihniyetin karşısında dik duruşumuzla yer alacağız. Bu durumun yalnız şahsım değil partimize de zarar verdiği apaçık görülmektedir. Dürüst siyaset önce ahlak, sonra akıl duruşudur. Bu erdemleri barındırmayandan dürüst siyaset beklemek manasız bir cabadır. “Dünya da hiçbir şey karşısındakini kandırdığını sanan bir budalanın sevinci kadar komik değildir” demiş bir yazarımız. Sözler verilir, sözler unutulur…!” dedi.

YERİNDE DURAN GERİYE GİDİYOR DEMEKTİR”

Beydili, AK Parti üyeliğinden bağımsız aday olmak amacıyla istifa ettiğini de belirterek; “Üyesi olduğum AK Partinin tüm teşkilat üyelerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun, hiçbirinize kırgınlığım yoktur. Mevcut durumumla ilgili olarak şunu belirmek isterim: Elbette yerinde durmak bize yakışmaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “ Yerinde duran geriye gidiyor demektir. İleri, daima ileri…” Derdimiz koltuk sevdası değildir. Zira koltuğa herkes oturur. Önemli olanda o koltuğun hakkını verebilmektir! Bunun içinde asalet gerekir. O asalet de parayla satın alınamaz…!Arayarak ve ziyaret ederek şahsımı yanlarında görmek için partilerine davet eden Saygıdeğer Siyasi Parti Yetkililerine göstermiş oldukları ilgi ve teveccüh için teşekkür ederim, sözleriniz beni bahtiyar kılmıştır. Biz bu yola ekip olarak çıktık. Yolumuza da nasıl devam edeceğimize de ekip olarak karar kıldık. Kararımız şahsımın bu yola bağımsız aday olarak devam etmesidir. Bugün itibariyle üyesi olduğum ve gönülden hizmet ettiğim Ak parti üyeliğinden bağımsız aday olmak amacıyla istifa ettiğimi üzülerek belirtmek isterim. Takdir koltuklarda oturanların değil, “Saygıdeğer Karacasu Beldesi Halkı’nındır! Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Saygı ve hürmetlerimle. Şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ