(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Cumhur ittifakının adayı hakkında son günler yayımlanan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Güner; “Cumhurbaşkanımızın kurmay heyeti olarak illerde ve ilçelerde adayların belirlenmesi süreciyle ilgili olarak kurmay heyetinden bu konuyla alakalı herhangi bir değerlendirme gelmedi. Biz partimizin disiplini ve hiyerarşik yapısı gereği süreci hep birlikte takip edeceğiz ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; Milliyetçi Hareket Partisinin adayının, AK Parti tarafından destekleneceği, iki partinin ortak aday ile seçime gireceğine dair kulis bilgi paylaşıldı. Verilen bilgiler arasında, iş birliği noktasında Bolu ön plana çıktı. Bolu’da ise MHP’nin adayı ile seçime gidilebileceği, AK Parti’nin MHP’ye destek verebileceğine dikkat çekildi.

Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’de ortak aday iddialarına dair sessizliğini bozdu.

“BİZE ULAŞAN BİR BİLGİ YOK”

Güner, konuyla ilgili herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığına işaret ederek;  “Cumhur İttifakı’nın manevi ruhunu vatandaşın gözündeki yerini çok iyi biliyor ve önemsiyoruz. Bu noktada Cumhur İttifakı’nın büyük paydaşlarından biri olarak Cumhur İttifakı’nın ruhuna zarar verecek bir değerlendirmemiz zaten olmaz. Bazı basın mecralarında bazı haberler çıktı. Bize ne genel merkezimiz üzerinden bir değerlendirme yönünde bir bilgi ulaştı ne de bizim birinci derece sorumlu olduğumuz bugün Cumhurbaşkanımızın kurmay heyeti olarak illerde ve ilçelerde adayların belirlenmesi süreciyle ilgili olarak kurmay heyetinden bu konuyla alakalı herhangi bir değerlendirme gelmedi.” şeklinde konuştu.

“ADAYLARIMIZI PEYDERPEY AÇIKLAYACAĞIZ”

Aralık ayının 15’inden sonra adayların peyderpey açıklanacağına da vurgu yapan Güner; “Sayın Cumhurbaşkanımızın basın mensuplarına bir değerlendirmesi olmuştu. Biz aralık ayının ortasında ikinci çeyreğinden sonra İnşallah adaylarımızı peyderpey açıklayacağız. Bu konuda heyetler arası görüşmeler devam ediyor. Biz partimizin disiplini gereği,  partimizin hiyerarşik yapısı gereği, Sayın Cumhurbaşkanımız yani Genel Başkanımız, Teşkilat Başkanımız ve genel merkezimizin bizi yönlendirmesi ile süreci hep birlikte takip edeceğiz ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Gündemimiz Mahalli İdareler seçimlerinde partimizi en iyi şekilde temsil ederek adayımızı sandıkta milletimizin huzuruna çıkarma gayesindeyiz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE