(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’ni bayrak ve afişlerini “aşırı olacak şekilde astığı” gerekçesiyle şikâyet etti. Bolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, afişlerin kaldırılmasını istedi.

Edinilen bilgilere göre, Bolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına, AK Parti Bolu Merkez İlçe Seçim İşleri Başkanlığı tarafından dilekçe verildi. Dilekçe ile Milliyetçi Hareket Partisine dair şu talepte bulunuldu:

“Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri kapsamında propaganda döneminde partisine ait bayrak ve afişlerini, aşağıda belirtmiş olduğumuz adreslerde aşırı olacak şekilde asmıştır.

1-      Bolu Adalet Sarayı Karşısı refüj alanı

2-      Kılıçarslan Mahallesi

3-      Yaşamkent Mahallesi

4-      Umutkent Mahallesi

5-      Alpağut Mahallesi

6-      Alpağutbey Mahallesi

Söz konusu bölgelerde gerekli incelemelerin yapılarak fazlaca asılmış afiş ve bayrakların kaldırılması…”

AK Parti’den gelen şikâyet üzerine, Bolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonucunda, Milliyetçi Hareket Partisinden, bayrak ve afişlerin kaldırılması istendi. Konuyla ilgili Bolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan uyarıda, “İtiraza konu yerlerde, 298 sayılı Kanun il Yüksek Seçim Kurulu’nun mezkur kararında belirtilen yerler dışında ilgili hükümlere aykırı olarak asılan/yapıştırılan/teşhir edilen siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart ve siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin 8 Mart 2024 Cuma günü saat 23:59’ kadar kaldırılmasına, aksi takdirde konu hakkında işlem tesis edileceğine ilişkin bilgi ve gereği ihtar ve rica olunur” denildi.  

Editör: Oğuzhan EKE