Gezi için Bolu’ya gelen AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, “Bolu Aladağlar.... Milli Park olması gereken bir Dünya Cennetipaylaşımı yapınca, bir vatandaş, “Doğal alanı siz koruma alanı yapmazsanız kim yapacak acaba” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, sosyal medya hesabından Bolu Aladağlar’ı paylaştı.

Dağ içerisinde gür akan bir derenin kenarında 2 dakikaya yakın video çeken Ceylan, o görüntüyü, “Kameramdan Bolu Aladağlar...” notuyla kamuoyuna sundu. Ceylan, bölgenin güzelliğine dikkat çekmek için de “Milli Park ilan edilmesi gereken, Bir Dünya Cenneti” ifadelerini kullandı.

“ELİNİZDEN GELENİ YAPACAĞINIZA İNANIYORUM”

Ceylan’ın paylaştığı görüntü, takipçileri tarafından büyük beğeni toplarken, bir kullanıcı, “Yorumlar Milli Park olsun yönünde karar sizin. Elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ AYNI ZİHNİYET İSTEMİYOR”

Bu yoruma ise Milletvekilinden dikkat çeken bir cevap geldi. Ceylan, Aladağ benzeri alanlarda yapılan orman çalışmalarına dikkat çekerek, “Odun üretimi önceliği olan zihniyet Aladağlar da odun üretimi yapmak için dönemimde Milli Park yapılmasına izin vermedi. Şimdi aynı zihniyet bu ve benzeri yerlerin koruma statüsüne kavuşturulmasını istemiyor maalesef” dedi.

“SİZ YAPMAZSANIZ KİM YAPACAK?”

Ceylan’ın bu cevabına başka bir kullanıcı ise, “Bu güzel doğal alanı siz koruma alanı yapmazsanız kim yapacak acaba? Ormanlık alanlardan, ağaçlardan kim neden nefret ediyor? Sizin zamanınızda engellediğinizi söylediğiniz kişi ve kurumlar kim? Şimdi neden koruma alanı olamıyor?” diyerek soru yöneltti.

Ayrıca paylaşım sonrasında bölgeyi ziyaret edeceğini belirten vatandaşlar da oldu.

Editör: TE Bilisim