Bolu Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ilimizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Akbay; “Bolu'nun başlıca sorunları varken bu konuyla alakalı Sayın Başkan’ın popülist yaklaşımlarla gündeme gelmesi, ulusala oturması bence şov amaçlı” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir tepki de Bolu Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’dan geldi. Akbay, Başkan Özcan’ın Bolu'nun yerel sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğine işaret etti.

Akbay, başkan Özcan’ın talihsiz bir açıklama yaptığını ileri sürerek; “Sayın Başkan maalesef talihsiz bir açıklama yaptı. On kat katı atık, çevre atık ücretlerine zam yapacağını söyledi. Bunun yersiz olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkan’ın bu konulardan ziyade Bolu'nun yerel sorunlarıyla ilgili, şehrin yerel sorunlarına değinmesi gerektiğini düşünüyorum. İki buçuk yıl oldu göreve geleli. Hala seçim vaatlerinde, altmışa yakın projede hangisini gerçekleştirmiş? Şu anda iki, üç tane yaptığı var ve bunlar da yarım kalan işlerin tamamlanması. Hala yaptıklarını, yapacaklarını -cak'lı -cek'li cümlelerle anlatırken böyle bir konuyla gündeme gelmesi bence popülist bir yaklaşımdır. Maalesef bu tabii ülkenin bir sorunu. Bunu mutlaka ülkemiz, yetkililerimiz, devlet görevlilerimiz bu konuyla alakalı çalışmalarını yapıyor. Bu soruna çözüm de bulacaklardır diye düşünüyorum. Yine söylüyorum, Bolu'nun başlıca sorunları varken bu konuyla alakalı Sayın Başkan’ın popülist yaklaşımlarla gündeme gelmesi, ulusala oturması bence şov amaçlı” şeklinde konuştu.

“ÇÖP DAĞLARI, ÇÖP KOKULARI OLUŞMAYA BAŞLADI”

Bolu’da çöp dağları ve kokuları oluşmaya başladığını iddia eden Akbay; “Biz daha önce de, mecliste de bu konuları konuştuk, tartıştık. Dün ben birkaç tane mahalle gezdim. Bolu'da çöp dağları, çöp kokuları oluşmaya başladı. Sineklerden geçilmiyor. Yani önce İzmir'de oldu, sonra İstanbul oldu, şimdi de Bolu. Bunları takip etmek varken hala göçmenlerin su meselesine dayanarak, su ile alakalı iki buçuk yıldır tartışıyoruz, su sorununu çözemedi. Bunlarla Bolu'nun yerel sorunlarını kapatacağını düşünüyor ama kapatamaz. Bolu'nun çevre yolları var, genişletilmiş yolları var. Üniversite yoluna hiç gitmedi mi, bakmadı mı? Biz grup yolunu diyoruz, grup yolunu yapıyor. Çöp diyoruz, çöpe değiniyor. Kanal kapatmada sorun yaşıyor. Biz söylüyoruz. Çözüm üretmeye uğraşıyor. Yani bunları önce bir tespit et, bunları yap. Ondan sonra bu ulusal sorunlarda sen vaktin kalırsa bunlarla uğraş” dedi.

“NASIL CEVAP VERİLMESİ GEREKİYORSA CEVAP VERECEĞİZ”

Uğur Akbay, Kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağını açıklamasıyla ilgili cumhur ittifakı olarak konuyu görüşüp belediye meclisinde gerekli cevabı vereceklerinin altını çizdi. Akbay; “Cumhur İttifakı olarak biz konuyu oturup tartışacağız. Nasıl cevap verilmesi gerekiyorsa cevap vereceğiz. Biz başından da söyledik. Sayın Başkan’ın bu konularda, sadece bu konularda değil, onu ilgilendiren konularda hakikaten mantıklı, olumlu atacağı her adımda biz yanınızdayız dedik zaten ama sen bunu meclise taşımadan, tartışmadan, komisyona sevk etmeden ben bunu yaptım, ettim, bitti deyip de Bolu'nun şehr-i emininin böyle bir karar vermesi, uygulamaya geçmesi Türkiye'nin hangi yerinde görülmüş? Kaldı ki, bunlar da en nihayetinde Müslüman ülkelerden, çevremizdeki ülkelerden gelen zor durumda kalan vatandaşlarımızdır. Kaldı ki Türkiye'de sadece Bolu'da Afganlı, Suriyeli, Iraklı, İranlı yaşamıyor. Bir sürü göçmenimiz var, bir sürü yaşayan yabancı ülke vatandaşı var. Hangisine nasıl bir uygulama yapacaksın? Bunun altyapısı var mı? Bir de bunu tartışmak lazım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim