(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’yu ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, isim vermeden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirdi. Babacan, “Kadınlara laflar sıralayanlar, bir dizideki sahneye yetişme telaşına kapılıp, görevini unutanlar burada. Bolu bir kişinin siyasi çıkarlarından büyüktür” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Bolu’ya geldi. Bolu’da DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin ve il yönetimi tarafından karşılanan Genel Başkan Babacan, otobüs ile şehrin cadde ve sokaklarını dolaştı. Şehir turunun ardından partisinin il başkanlığına gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

DEPREM ÖLDÜRMÜYOR, KONTROLSÜZ DİKİLEN BİNALAR ÖLDÜRÜYOR”

Babacan, açıklamasına depremi hatırlatarak başladı. Bolu’ya vurgu yapan Babacan, “Uzmanlar ne diyor, ‘1999’ depremlerinde Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle buralarda, yani Bolu ve çevresinde nitelikli depremler beklenir’ diyor. Ülkesini, insanını seven bir vatandaşla olarak yalvarılıyorum ki bu ülkenin feda edecek tek bir canı bile yok, önlem alınmalı önlem… Devletin tüm imkânları seferber edilmeli, milletimize bir kez daha 17 Ağustos, 12 Kasım ve 6 Şubat acıları yaşatmayalım. Deprem öldürmüyor, ‘Bizim adamımız’ denilerek denetimi yapılmayan dükkânlar, ‘Bizden birisi’ denilerek kontrolsüz dikilen binalar öldürüyor” dedi.

“SABİT MAAŞ CİNSİNDEN GEÇİNEN HERKES FAKİRLEŞİYOR”

Emeklilerin maaşlarına dikkat çeken Babacan, “Adımımızı sokağa attığımız anda etrafımızı emekliler çeviriyor. Feryat ediyorlar. Biz bu emekli maaşıyla nasıl geçineceğiz diyorlar. Verilen artışlar enflasyonun çok altında kalıyor. Çünkü emeklilerimize verilen zamlar TÜİK’in bozuk terazisiyle ölçtüğü enflasyona göre belirleniyor. Gerçek enflasyona göre maaş artışları yapılmıyor. Onun için fiilen emekliler, asgari ücretiler, sabit maaş cinsinden geçinen herkes fakirleşiyor” diye konuştu.

Ali Babacan Sarı Kart Bolu

TANJU ÖZCAN’I ELEŞTİRDİ

Babacan’ın gündeminde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da vardı. Babacan, isim vermese de Özcan’ın, ‘İnci Taneleri’ dizisinden alıntıladığı dansöz sahnesine vurgu yaptı. Bolu’nun 1’den büyük olduğunu ifade ederek, “Tabiat harikası aklınıza gelebilecek ne kadar güzellik varsa hepsinin Bolu’da örnekleri var. Başka şeyler de burada ki işte bütün bu anlattıklarımı maalesef sıfırlıyor. Şaka kılıfına girmiş türlü cümlelerle kadınlara laflar sıralayanlar burada. Bir dizideki sahneye yetişme telaşına kapılıp, görevini unutanlar burada. Siyasi ihtiraslarını, şahsi gündemlerini Bolu halkından önemli görenler burada. Ayrımcı zihniyetini, güzel şehrimiz Bolu’ya boca edenler burada ama endişeye mahal yok. Çünkü bizler de buradayız. Nasıl ki Türkiye, 1’den büyüktür diyorsak, Bolu da bir kesimin, bir kişinin siyasi çıkarlarından büyüktür” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ENFLASYON DÜŞMEZ”

Babacan, enflasyona ilişkin ise, “Yeni ekonomi yönetimi ve yeni Merkez Bankası yönetimi, TÜİK’in verilerini temel alıyor ve TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon indi, çıktı, inecek, çıkacak diyorlar… Para kurulu üyelerinden, başkan yardımcılarından bir tanesi ekonomideki bağlantıların tamamen koptuğuyla ilgili bir açıklaması var. Ara ara kaçak yapıyorlar, gerçekleri söylemek zorunda kalıyorlar. Güven olmadan ekonomi olmaz, güven olmadan istikrar sağlanmaz. Onun için konu enflasyondan açıldı, gerçekten dert büyük, sıkıntı büyük ve bu sorunlar bir an önce gerçekçi bir şekilde masaya yatırılıp, kurumlar ayağa kaldırılmadan, TÜİK ve Merkez Bankası tam bağımsız çalışmadan Türkiye’de enflasyon düşmez” şeklinde konuştu.

Basın toplantısı parti üyelerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Ali Babacan Otururken BoluAli Babacan Geniş Çekim Bolu

Editör: Oğuzhan EKE