(İHA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde Karabük ve Safranbolu ilçesinde "Anasınıfı Öğretmenleri Eğitimi ile Okul Öncesi Öğretiminin Kalitesi Artırılması Eğitimi" tamamlandı.

Karabük ve Safranbolu'da 29 okul öncesi öğretmenine verilen eğitim 3 gün sürerken, kapanış programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, programın okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini bilmek, dil gelişimi, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmasını, ilkokula ve yaşama hazır bulunmalarını sağlamak amacı ile geliştirildiğini belirtti.

Okul öncesi eğitim programının, çocukların gelişim düzeylerine, özelliklerine dayanan ve bu anlamda, bütün gelişim alanlarının desteklenmesini temel alan "gelişimsel" bir program olduğunu vurgulayan Odabaşoğlu, "Söz konusu programda kazanım ve göstergeler temel alınmıştır. Programda çocukların gelişim özellikleri yaş gruplarına, kazanım ve göstergeler ise gelişimsel bütünlüğe göre ele alınmıştır. Gelişim özellikleri, bilimsel çalışmalar dikkate alınarak üç farklı yaş grubuna göre düzenlenmiştir. Öğretmenin kendi grubundaki çocukların programdan kazanım ve göstergeleri seçerken çocukların gelişim özelliklerini dikkate alması gerekmektedir. İhtiyaç duyulduğunda okul öncesi eğitim programında yer almayan bir kazanım ve gösterge, öğretmen tarafından belirlenerek eğitim planına eklenebilir" dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK