Bolu Öğretmen Evi’nde, Anneler Günü için düzenlenen programda, her anne yaşantılarını paylaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Anneler Günü vesilesiyle, Bolu Öğretmen Evi’nde program düzenlendi. Türk Kızılay Bolu Kadın Teşkilatı ve Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen programda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, davetliler ve anneler ile çocukları bulundu.

AKTİVİTELER YAPILDI

Yoğun katılımın olduğu programda Bolu Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterisi sahnelendi. Emine Mehmet Baysal Öğrenci Korosu da söylediği şarkılarla programa katkıda bulundu. Ayrıca “Arkadaşım Keman Projesi” kapsamında kurulan keman grubunda bulunan anne ve çocukları da kemen dinletisi sundu.

“ANNELERİMİZ İLK DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ”

Programda selamlama konuşması yapan Kızılay Bolu Kadın Teşkilatı Başkanı Ünsal Toylan, “Yaşam boyu gelişinin ilk adımı ailede başlar. Annelerimiz bizlerin ilk değerli öğretmenlerimiz. Evlatları için çalışır, çabalar, yeri gelir onlar için öğrenir ve öğretiriz.  Emektir anneliğimiz, çocuklarımızı yetiştirirken hiçbir fedakârlığımızdan kaçınmadan, şefkat dolu yüreği ile yol gösteren, sağlıklı nesillerin ve güçlü toplumların oluşmasında en önemli görevin üstlenicisi olduk” dedi.

“O BİZİM CANIMIZ MELEĞİMİZ”

Özel gereksinimli birey annesi Nurhan Özkuru ise yaşantısına ilişkin konuştu. Özkuru, çocuğuna verdiği değeri, “Bir oğlum vardı, bir de kızımız olmuştu. Dünyalar bizim oldu, çok sevinmiştik. Ta ki 12 Kasım Depremi olana kadar. Kızımız iki yaşına girmişti, depremde çok korkmuştu. Korkudan ertesi gün havale geçirdi, bunun üzerine doktora gittik ve doktor bize kızımın normal bir çocuk olmadığını, bir engellinin olduğunu söyledi. Dünyalar başımıza yıkıldı zannettim. Anne ve baba olarak ona nasıl yardımcı olabilirdik? Ne yapmalıydık? Amacımız kızımın geleceği oldu.  Onu çok seviyoruz, bizim için Dünya bir tarafa, kızımız bir tarafa. Yeter ki o mutlu olsun, hasta olmasın, yüzü gülsün, her şeye değer. O bizim canımız, o bizim meleğimiz, onun yapamayacağımız hiçbir şey yok” ifadeleri ile anlattı.

“O SES KULAĞINIZA İLK GELDİĞİNİZDE ŞAŞIRIYORSUNUZ”

Koruyucu annelik ve yıllar sonra anne olmaya ilişkin düşünce ve anılarını paylaşan Koruyucu Anne Nevim Güler, “Yıllarca ‘Anne’ diye seslenilmesi hayaliyle yaşadım. Oğlum sayesinde anneler gününde bu duygunun tadına varıyorum. O ses kulağınıza ilk geldiğinizde şaşırıyorsunuz, sonra o kadar alışıyorsunuz ki sanki yıllardır oğlumun annesiyim. Anne, gerçekten Dünya’nın en güzel kelimesi. Bu yıl 5’inci kez yaşadığım anneler günü mutluluğu benim için çok önemli. O kadar güzel bir şey ki emek veriyorsunuz ve yavaş yavaş karşılığını alıyorsunuz. O yüzden mutlu bir anneyim, oğlum da çok mutlu… Bunu gözlerinden anlayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

“DİLEKLERİMLE ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Anneler gününü kutlayan ve kendisinin de bir anne olduğunu belirten AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Ben de bir anne ve aynı zamanda, evden çıkarken ‘Karnını doyurdun mu?’, mecliste belli bir saatin üzerinde çalışında ‘Daha bitmedi mi kızım, yoruldun artık’ diyen bir annenin evladı olarak konuşuyorum. Ama tabi 25 yaşında da bir evladın annesi olarak. Dolayısıyla sizlere ‘Annelik nedir’ diye anlatacak değilim elbette. Bir laf vardır, çok bilinen, ‘Her Türk asker doğar.’ Bu sözde hiç cinsiyet ayrımı yoktur. Cinsiyet vatan söz konusu olduğunda hiçbir anlam ifade etmez. Savaşan, şehit olan Mehmetçikleri yetiştiren bu milletin kadınları ama aynı zamanda kendileri şehit olan bu milletin anneleridir. Yüreklerindeki o acı hiç sönmeyen, şehit annelerimizin, gazi annelerimizin ve tüm annelerimizin, gönülden bir çocuğa sahip çıkan annelerimizin, hiç çocuğu olmayıp da sokakta bir çocuk gördüğü zaman yüreği pır pır eden tüm hemcinslerimin en güzel, en içten dileklerimle anneler gününü kutluyorum” diye konuştu.

“KADINLAR BULUNDUKLARI ORTAMI GÜZELLEŞTİRMİŞLER”

Anneliğin sadece biyolojik olarak olmayacağına dikkat çeken Şengül Ümit ise, “Kadın ve anne olmak her ikisi birbirinden ayrılmaz. Zira her kadın dünyaya gelmesine vesile olsa da olmasa da toplumdaki tüm korunmaya muhtaçları koruma, kollama duygularına üst düzeyde sahiptir. Kadınlar Yüce Mevla’nın kendilerine bahşettiği merhametleriyle her zaman bulundukları ortamı güzelleştirmişler ve dünyamızı yaşanılacak huzurlu bir yere çevirmişlerdir. Bugün anneler günü münasebetiyle burada bir araya geldik. Biraz önce de bahsettiğim gibi biyolojik olarak anne olmuş veya olamamış tüm kadınlarımızın anneler gününü kutlamak istiyorum. Her hanımın annelik iç duygularıyla dünyaya geldiğini ve toplumu bir şekilde güzelleştirdiklerini, yaraları sardıklarını, o muhteşem şefkatleriyle annelik edecekleri birilerini mutlaka bulduklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Program hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim