Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, Bolu Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD iş birliğiyle bu yıl güz döneminde 6’ncısı düzenlenen Anneler Üniversitesi Okulu devam ediyor.

“Güçlü Anne Güçlü Türkiye” sloganıyla 26 Aralık’ta başlayan Anneler Üniversitede Okulu güz programında, çeşitli nedenlerle üniversite eğitimi alamamış anne ve anne adaylarına güncel birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Program kapsamında tematik konulara da yer veriliyor.

6.Anneler Üniversitede Okulu 3. gün programına Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Eşi Elif Ayşe Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Eşi Fatma Alişarlı, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Eşi Özlem Aksoy, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Komando Albay İslam Can’ın Eşi Çiğdem Can, akademisyenler, Bolulular ve öğrenciler ile anneler ve anne adayları katıldı.

 “İLK VE EN İYİ ÖĞRETMEN ANNEDİR”

6.Anneler Üniversitede Okulu 3. gün programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve açılış konuşmasını Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Aksoy, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. “En iyi narkotik polisi anne, diğer yandan ilk ve en iyi öğretmen de anne” diyerek annelerin, çocukların gelişimindeki önemine dikkat çeken Aksoy, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün tanımını yaparak amacını katılımcılara aktardı. T.C İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın yaptığı araştırmalar hakkında bilgi veren Aksoy, yapılan araştırmaların madde kullanımıyla mücadelede annelere yönelik bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini ortaya çıkardığını belirtti. Yapılan araştırmalar sonucunda T.C İçişleri Bakanlığı’nın “En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyasını başlattığını dile getiren Aksoy, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kampanya kapsamında yürüttüğü faaliyetlerin altını çizdi.

“SAYGILI BİR NESİL YETİŞTİRMEK ANNELERİN ELLERİNDE”

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı çatısı altında faaliyete geçirilen Siberay Projesi hakkında konuşan Aksoy, projenin amacına ve kapsamına değinerek Bolu’da proje kapsamında yürütülen faaliyetleri vurguladı. Aile içi ve kadına şiddet konusunda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’nün 24 saat esasına göre çalışır durumda olduğunu söyleyen Aksoy, KADES uygulaması hakkında bilgi verdi. Aksoy saygılı bir nesil yetiştirmenin annelerin ellerinde olduğunu dile getirerek konuşmasını bitirdi.

“MADDE KULLANIMIYLA MÜCADELEDE ANNENİN EĞİTİCİ MİSYONUNDAN YARARLANMAK ZORUNDAYIZ”

Aksoy’un konuşması ardından kürsüyü teşrif eden Bolu Valisi Erkan Kılıç; uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin önemine değinerek, uyuşturucuyla mücadelede annelerin farkındalığını artırmanın önemini vurguladı. Bağımlılıkla mücadelenin ülke çapında sürdüğünü ifade eden Kılıç, Bolu Valiliği olarak Bolu’daki tüm kurumlarla birlikte bağımlılıkla mücadelenin içinde olduklarını belirtti. Uyuşturucu kullananların genelde 14 – 25 yaş aralığında olduğunu dile getiren Kılıç, uyuşturucunun zararlarının altını çizdi. Uyuşturucunun terör örgütleri için önemli bir gelir kapısı olduğunu söyleyen Kılıç, T.C İçişleri Bakanlığı’nın bağımlılıkla mücadele konusunda yürüttüğü faaliyetlerden bahsetti. UYUMA uygulaması hakkında bilgi aktaran Kılıç, katılımcılardan UYUMA uygulamasını telefonlarına indirip gerekli olması halinde kullanmalarını istedi. “Doğumdan itibaren çocukla annesi arasındaki diyalog daha sıkı oluyor” diyen Kılıç, “madde kullanımıyla mücadelede annenin eğitici misyonundan yararlanmak zorundayız” diyerek programın hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür edip sözlerini noktaladı.

6.ANNELER ÜNİVERSİTEDE OKULU 3. GÜN PROGRAMI

Komiser Filiz Ceyhan’dan “En İyi Narkotik Polis: Anne, Bağımlılıkla Mücadele” Konulu Sunum

Programın 3. gününde Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Komiser Filiz Ceyhan “En İyi Narkotik Polis: Anne, Bağımlılıkla Mücadele” konulu sunumunu yaptı. Sunumun ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç, Komiser Filiz Ceyhan’a teşekkür belgesi takdim etti.

POLİS MEMURU AKDEMİR’DEN “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE SİBERAY BİLGİLENDİRME” SUNUMU

Teşekkür belgesinin takdiminin ardından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Mehmet Ali Akdemir “Teknoloji Bağımlılığı ve SİBERAY Bilgilendirme” konulu sunumunu yaptı. Sunumun ardından Polis Memuru Mehmet Ali Akdemir’e teşekkür belgesini BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him verdi.

“TEMEL BAĞIMLILIĞA YAKLAŞIM VE YEDAM” ANLATILDI

Teşekkür belgesinin takdiminin ardından Yeşilay Danışmanlık Merkezi Klinik Psikolog Yasemin Karaköse “Temel Bağımlılığa Yaklaşım ve YEDAM” konulu sunumunu yaptı. Sunumun ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın Eşi Elif Ayşe Kılıç, Klinik Psikolog Yasemin Karaköse’ye teşekkür belgesi verdi.

Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Kuruluş Müdürü Selma Alkın Karabıyık ve Psikolog Demet Taşören’den “Kadına Şiddetle Mücadele, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce Sunulan Hizmetler” Konulu Sunum

Teşekkür belgesinin takdiminin ardından Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Kuruluş Müdürü Selma Alkın Karabıyık ile Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Psikolog Demet Taşören “Kadına Şiddetle Mücadele, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce Sunulan Hizmetler” konusunda bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmenin ardından Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un Eşi Özlem Aksoy ve Bolu Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Komando Albay İslam Can’ın Eşi Çiğdem Can, Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Kuruluş Müdürü Selma Alkın Karabıyık ile Bolu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Psikolog Demet Taşören’e teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: TE Bilisim