Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş Avrupa Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Mülkiye Aytar’ı ağırladı. Bolu’daki kadın girişimcilerle bir araya gelen Aytar, Avrupa ve Türkiye arasında kurulan köprüye Bolu’dan da destek olunması gerektiğini ifade etti. Aytar, “Modern Türk kadın girişimcilerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz.”dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Avrupa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mülkiye Aytar, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Başkan Türker Ateş’in ağırladığı Aytar, Bolu’daki kadın girişimciler ile bir araya geldi. Avrupa ve Türkiye’deki kadın girişimcilerin sayısının artması gerektiğini ifade eden Aytar, Türkiye’nin yüzde 49’u kadın biz bu yüzde 49’u kalkındıramazsak ülke olarak ekonomimizi yükseltemeyiz” dedi. Toplantının öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Ateş, “Avrupa’da ki kadın girişimcilerin vizyonlarını büyütüp Türkiye’ye de yansıtmalarını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. Ateş konuşmasını şu şekilde devam etti;
“Bugün çok değerli bir misafirimizi ağırlıyoruz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Avrupa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Mülkiye Aytar Hanımı ilimizde misafir ediyoruz. Hem Bolu’daki kadın girişimcilerimizle sohbet edecek hem de Avrupa’yı anlatacak. İş dünyası beklentileri var Türkiye’nin ekonominin iyi gitmesi kalkınması sadece erkek girişimciler ile gerçekleşmiyor. İçimizden kadın girişimcilerin bu işte büyük rol almaları gerekiyor. Türkiye istenilen seviyede değil bunu yükseltmek ve büyütmek için TOBB nezdinde kadın girişimciler kurulu kuruldu bu kurulun Avrupa ayağı ise gayet büyük, Avrupa’da ki kadın girişimcilerin vizyonlarını büyütüp Türkiye’ye de yansıtmalarını istiyoruz.”
Başkan Türker Ateş’in ardından konuşma yapan Avrupa Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Mülkiye Aytar, kurulan kurulun amaçları hakkında bilgi verdi. Aytar konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Türkiye yüzde 51 erkek yüzde 49 kadın nüfusuna sahip, bu büyük bir nüfus demek oluyor. Bu yüzde 49 nüfusu kalkındıramazsak hiçbir zaman o ülkenin ekonomisi yükselemez. Bu sebepten dolayı TOBB’un başlattığı kadın girişimciler kurulunun Avrupa ayağını kurduk. Amacımız Avrupa’daki kadın girişimcileri Türkiye’deki kadın girişimcilerle tanıştırıp bir köprü oluşturmak. Avrupa’da islamofobi gelişmiş durumda biz bunu yıkmayı, modern Türk kadın girişimcilerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz.”
Aytar, Türkiye ve Avrupa arasında kurulan bu köprüden Bolu’daki kadın girişimcilerinde yararlanması gerektiğini ifade etti. Aytar, “Avrupa ekonomisini sarsacak kadar büyük bir ülkeyiz ama Avrupa’da birleşip gücümüzü yükseltmeliyiz” ifadelerine yer verirken konuşmasına şu şekilde devam etti.
Aynı branştan insanlar Avrupa’da ortak işler yapabiliyor, Türkiye’de de bu durum olmasını istiyoruz. Sağlık sektöründen yada inşaat sektöründen fark etmez hangi sektör olduğu önemli olan ortak bir çalışma ortamı yaratabilmeliyiz. Bulunduğumuz ülkelerde Türk insanına, ister erkek olsun ister kadın olsun birlik olup güçlü oluruz. Almanya ya bakın binlerce Türk yaşıyor ticari anlamda sıkıntı yaşasak da Türkiye’nin gücünü kimse inkar edemez çünkü oradaki ekonomik gücü çektiğimiz anda orada büyük depremler olur. Bu sadece Almanya için geçerli değil çoğu Avrupa ülkesi için geçerli bir durum. Biz bulunduğumuz ülkelerde ne kadar güçlü olursak ağırlığımız da o kadar fazla olur. Gerek Avrupa birliğine giriş sürecimizde gerekse yapacağımız sözleşmelerde söz sahibi durumuna geliriz.