Milletvekili Aydın ve Başkan Yardımcısı Özdemir arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Özdemir, bütün esnafların beklentisin ortak sesini duyurmak istedi, Aydın’dan cevap gecikmedi. Vatandaş hangi konuda zor durumdaysa kulağının üzerine yatanlardan olmadıklarını vurgulayan Aydın, Ben Köroğlu’nun kızıyım. Çıkar tek başıma mücadele ederim. Yalana dolana, polemiğe hiç gerek yok” ifadeleriyle gönderme yaptı.

Haber: ASLI AKIŞ

Kamera: Yasin Celal Torun

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 26. Olağan genel kurulunda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, pandemi döneminde zorluk yaşayan esnafların sesini duyurmak için milletvekili Arzu Aydın’a çağrıda bulundu. Aydın ise esnafa yardımı yerelden başlatılmasını önerdi, sert bir dille eleştiride bulunarak önceki dönem Bolu Beledisinin aldığı gayrimenkul üzerinden ağır sözler kullandı. Yasal olarak böyle bir ödemenin esnafa yapılamayacağını belirten Özdemir ise bunu en iyi bilen kişinin Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar olduğunu örnek gösterdiğini Aydın’a kürsüden indiği için sözlü olarak ifade etti.

“YENİDEN YAPILANDIRMA VE AF GELMESİ LAZIM”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Hem belediye olarak hem de esnaflarımız olarak pandemide çok sıkıntılar çektik. Tam pandemi bitti her şey düzgün derken bu sefer ekonomik krizle karşı karşıya kaldık şimdi de onunla boğuşuyoruz. Tabi yüzde yüz büyük sanayi dev kuruluşlarına, çok zenginlere gelmesin ama belirli bir bütçesi, bütçeye dair bir yeniden yapılandırma ya da affın gelmesi lazım. Çünkü bu af gelmezse bu esnafımız ne zaman para kazanacak, geçmişteki borçlarını ne zaman ödeyecek ya da şimdiki SSK vergisini ne zaman ödeyecek? İnşallah bir an önce ya af çıkar ya da uygun bir şekilde tekrardan yapılandırma, erteleme çıkar diye beklenti içerisindeyiz. Sayın vekilimiz burada inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletvekillerimiz, küçük esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik bir af çıkartır diye bekliyorum. Çıkartırsa esnaflarımız dolaysıyla sıkıntı yaşayan herkes rahatlamış olacak. Çıkması gerekiyor” dedi.

“KULAĞININ ÜZERİNE YATANLARDAN DEĞİLİZ”

Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Özdemir’in çağrısına verdiği yanıtta devletin, hükümetin esnafın vatandaşın her zor durumda yanlarında yer aldığına işaret ederek; Belediye Başkan Yardımcısı  ‘Sayın vekil lütfen mecliste çalışırsa” diye ifade etti. Elbette bu devlet, hükümet, esnaf ya da vatandaş hangi konuda zor durumdaysa kulağının üzerine yatanlardan değil. Esnaflarımızla alakalı yapılandırmada getirdik, daha evvel defalarca af uygulandı” şeklinde konuştu.

“YALANA DOLANA, POLEMİĞE HİÇ GEREK YOK”

Aydın, esnafa yardımın yerelden başlatılması talebini ileterek; “Pandemi döneminde kapalı olan kahvelere çay götürmüşlerdi, destek olarak çay ikram etmişlerdi. Buyurun her yol açık. Belediye Meclisinden istediğiniz kadar kredi alabilirsiniz. Ben onlar adına söz veriyorum. Ak Partili bütün Belediye Meclis Üyeleri çekmek istediğiniz ve esnafa destek olmak istediğiniz kredi miktarı kadar size destek olacaklardır. Bunu yaparsanız eyvallah başım üstüne. Çıkar teşekkür ederim. O da mı olmadı. Kredi çekecek gücümüz kalmadı, Bütün limiti doldurduk diyebilirsiniz. Öyle görünüyor zaten. Ama AK Parti döneminde size 300 tanenin üzerinde gayrimenkul bıraktık. Biri satıldı, 90 milyon falandı. Buyurun 1 tane daha satabilirsiniz. Satın, size anamızın ak sütü gibi helal olsun. Biz kazandık, siz satın. Onu esnaflara verin. Bizden yana helali hoş olsun benim esnaf kardeşlerimin. Ben her zaman yanlarındayım. Ben Köroğlu’nun kızıyım. Çıkar tek başıma mücadele ederim. Yalana dolana, polemiğe hiç gerek yok” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim