“Seçim tarihi” tartışması sürerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Muhalefete uzlaşı çağrısı yapan Bahçeli, mevsim şartlarına dikkat çekerek “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı.

SEÇİM TARİHİ ÖNE ALINIR MI?

Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların son bulması adına uygun bir tarihin belirlenmesi yönündeki temennisini dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, mevsim şartlarıyla birlikte uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Böyle bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde yorumlanmalıdır. Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın ahlaken bir karşılığı olmayacağını görmek lazımdır. Muhalefet partileri bu yönde adımdan imtina ederse, cumhurbaşkanımız anayasa 116. madde 2. fıkra uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. MHP, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

''MAYIN AYINDA BU İŞİ BİTİRELİM''

Bahçeli, Seçim tarihi için mayıs ayına işaret ederek;  “Muhalefet şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan kaçmanın kimseye bir yararı bulunmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim. Uzlaşarak Türkiye’mizi seçime taşıyalım.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim