(HABER: ASLI AKIŞ)-TBMM Önceki Başkanı, Son Başbakan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ın Teşrifleriyle BAİBÜ 2023-2024 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirilecek. Yıldırım, ‘ilk dersi’ verecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni 31 Ekim Salı günü saat 14.00’dayapılacak. BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salon’da düzenlenecek törene, önceki Dönem TBMM Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım da davetli olarak katılacak.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yıl açılışı saat 14.00’da düzenlenecek olan salon programı ile başlayacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak programda ilk olarak iklim elçisi öğrencisi konuşma yapacak. Ardından İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın mesajı okunacak ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı açılış konuşmasıyla öğrencilere akademisyenlere seslenecek.

Açılış dersleri ve takdimleri ile devam edecek programda son Başbakan Binali Yıldırım yeni dönemin ilk dersini verecek. Ayrıca, profesörlük, başarılı sporcular ve akademik başarı belgelerinin takdimi yapılacak.

Binali Yıldırım, BAİBÜ programında ayrıca Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Binası açılışlarını da gerçekleştirecek.