Bolu Valiliği koordinasyonda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin gönüllü yönetici ve personelleri, İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD koordinatörlüğünde yardım faaliyetlerinde görev almak üzere Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen yıkıcı depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’a gitti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi personelleri ve idarecilerinden oluşan gönüllü yardım ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede düzenlenen yardım faaliyetlerine destek olmak üzere Hatay’a hareket etti.

Toplam 18 kişiden oluşan BAİBÜ Destek Ekibi, yardım faaliyetlerinde kullanılacak malzemelerle birlikte BAİBÜ Bolu Meslek Yüksekokulu Kampüsünden 08.30’da BAİBÜ’ye ait otobüsle yola çıktı. Hareket öncesinde hayatını kaybeden öğrenciler, öğrenci yakınlarına, personel yakınlarına ve vatandaşlara dualar edildi.

BAİBÜ Destek Ekibi AFAD Koordinesinde görev yapmak üzere Hatay’da deprem yardımları organizesinde 7 gün boyunca görev alacaklar. Destek ekibi bu süre içinde kendilerine yetecek miktarda iaşe ve çadır, uyku tulumu ve diğer yaşam malzemelerini yanlarında götürdüler. Üniversitemizin destek ekibi görevini tamamlaması ardından diğer ekipler de bölgeye hareket edecek.

Editör: TE Bilisim