(Haber: Yasin Celal Torun) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “ceza hukukunun güncel sorunları” konferans düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salondaki konferansa, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansta öğrencilerle bir araya gelen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, ceza hukukunun güncel sorunları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Prof. Dr. İzzet Özgenç, yeni Ceza Kanununda, Avrupa’daki pek çok ceza kanununa örnek teşkil edecek şekilde düzenlemeler yapıldığını ve belirsiz olan bazı düzenlemelerin değiştiğini söyledi.

“Ceza miktarlarını artırdık”

Kamuoyunun baskısıyla belli suçların cezalarının artırılması yönünde bir eğilim ortaya çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Özgenç, “Mesela uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarında, cinsel suçlarda böyle bir eğilim ortaya çıktı. Bu suçların önüne geçebilmek için, 2014 yılında yapılan bir değişiklikle bu suçların cezalarını artırdık. Cezaların sadece miktarı artmadı, aynı zamanda bu cezaların infaz şartlarını da ağırlaştırdık” dedi.

Prof. Dr. Özgenç, denetimli serbestlik sistemi ve uygulamaları hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verdi.

Soru cevap bölümünün ardından konferans sona erdi.

Editör: Servet GÖKÇEK