(HABER MERKEZİ) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerine İstanbul’da uygulamalı otomotiv eğitim uzmanı tarafından eğitim verildi.

BAİBÜ’de eğitim gören öğrencilerin aldığı teorik derslerin pratik eğitimle pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğretim görevlileri, Öğr. Gör. İdris Çalışkan, Öğr. Gör. Mehmet Bayık, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Tura ve 35 öğrenci katıldı.

Etkinlikte Otomotiv eğitim uzmanı Bilal Çelik otomotivde yeni teknolojiler, Endüstri 4.0, Elektrikli ve Hibrit araçlar konularında eğitim verdi.

Etkinlikle ilgili konuşan Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. İdris Çalışkan teknolojinin günümüzde çok hızlı bir biçimde gelişmesi sebebiyle gelişen teknolojilere uyum sağlamak adına bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade etti.  Öğrencilerin sektör uzmanlarının bilgisinden faydalanmasının önemini vurgulayan Çalışkan, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Editör: Servet GÖKÇEK