Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske takmanın Kovid-19'a yakalanma riskinden ve mevsimsel gripten koruyacağını belirterek, kullanılan maskelerin hem ağzı hem de burnu kapatması gerektiği uyarısında bulundu.

Bakan Koca, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yenitip korona virüs riskinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekerek "havalar soğudu sıkı giyinin" fotoğrafıyla, soğuk hava ve maske uyarısı yaptı.

“MASKE TAKIP, BURNUNUZU AÇIKTA BIRAKMAYIN”

Bakan koca, sosyal medya hesabı twitter paylaşımında; "Maskeyi kuralına göre, ağzı ve burnu bütünüyle kapatacak şekilde takmak, sizi hem Kovid-19'a yakalanma riskinden hem de mevsimsel gripten korur. Görünürde maske takıp, burnunuzu açıkta bırakmayın. Korona virüsün daha ziyade burun yoluyla bulaştığı netlik kazandı” dedi.

Vatandaşlara maske uyarısı yapan Fahrettin Koca; “Ağzınızı örtmekle yetinip, maskeyi burnunuzun altına indirirseniz kendinizi çok az korumuş olursunuz. Genellikle burundan nefes aldığımız için ortamda bulunan virüs yüklü damlacıklar size kolayca bulaşır. Aldığınız virüs miktarı da fazla olur. Hastalığı çok daha ağır yaşarsınız." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim