(HABER: ASLI AKIŞ) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Ekonomi Böyle Yönetilir’ başlığıyla “İsraf etmeyince, adrese teslim ihale yapmayınca oluyormuş demek ki” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelikSayın Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Belediyesi ekonomik verilerini gördünüz. Yardıma ihtiyaç varsa ve işime karışmazsanız Merkez Bankası’na bir el atıvereyim” göndermesinde bulundu. 

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının birinci oturumunda gündem 2024 Mali Yılı Performans Programı, 2024 Mali Yılı Gelir Tarife Cetveli, 2024 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesiydi. Başkan Tanju Özcan’da göreve geldiklerinden bu yana Bolu’ya yapılan yatırımlar ve bütçe hakkında konuştu.  Bolu belediyesinde israf anlayışına yer olmadığını vurguladı.

“2024 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 800 MİLYON TL”

Başkan Özcan, Bolu Belediyesinin reel anlamda büyüdüğüne işaret ederek; “Bizim belediyecilik anlayışımızda israf haram anlayışı egemen. Bu seneki bütçemiz ek bütçe olarak hesaplandı. 1 milyar 800 milyon TL. bazı kalemlerde indirimler var, bazı kalemlerde hiç zam yapmayacağım. Dolayısıyla 1 milyar 800 milyon TL bütçeyi meclisimize sunduk. Reel anlamda ne kadar büyüdüğümüzü, ekonomik olarak ne kadar sağlam bastığımızı rakamlar ne bir biçimde gösteriyor” şeklinde konuştu

GELİR BÜTÇEMİZ YÜZDE 26 BÜYÜMÜŞ”

Bolu Belediyesinin gelir bütçesi dolar bazında yüzde 26 büyüdüğünü de dile getiren Özcan; “255 milyon gelir, 461 milyon borç ile teslim aldığımız Bolu Belediyesinin yıl sonu itibarıyla 1.6 milyar geliri 292 milyon TL borcu olacak. Nereden nereye!!! Üstelik 4 yıllık bütçenin ortalamasında yatırım, mal hizmet alımlarına ayırdığımız pay yüzde 75 olduğu halde. İsraf etmeyince, adrese teslim ihale yapmayınca oluyormuş demek ki. Göreve geldiğimde Bolu Belediyesinin o günkü kurla 45 milyon dolar gelir, 82 milyon dolar borcu vardı. Bu gün için güncel kurla 57 milyon dolar gelir,10 milyon dolar borcu var. 4,5 yılda Dolar TL karşısında 5 kat artarken bile, bizim bütçemiz 5 kat artan Dolar bazında bile yüzde 26 büyümüş.” İfadelerini kullandı. 

Editör: Oğuzhan EKE