Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremin yaşandığı günden bu yana Bolu Belediyesinin tüm imkânlarını seferber ederek ağır hasar alan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesini ziyaret ederek depremzede vatandaşlar ile bir araya geldi. 

HABER: ASLI AKIŞ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından başlattığı yardım çalışmalarını birimlerinin gayretli çalışmalarıyla aralıksız sürdürürken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremden etkilenen illeri ve ilçeleri ziyaret ederek Bolu’nun tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olduğunu gösteriyor.

Başkan Özcan beraberinde Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile birlikte depremden ağır hasar alan ve yıkılan binalarda yapılan çalışmaları da yerinde görmeyi sürdürüyor. Son olarak Pazarcık’ta depremzede vatandaşları dinleyerek, yardımlar noktasında gerekeni yapmaya hazır olduklarını dile getiriyor.

BÖLGEDE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Pazarcık’taki incelemelerinin ardından açıklama yapan başkan Özcan, “Depremin 7.7 büyüklüğündeki merkezi olan Pazarcık ilçemizdeyiz. Tam belediye binasının önündeyiz. Gördüğünüz gibi belediye binası yarı yıkılmış. Yanındaki binaların tamamı yıkılmış. Artık enkaz kaldırıyorlar” dedi.

“EKİPLER ENKAZ KALDIRMAYI SÜRÜDÜYOR”

Özcan, enkaz kaldırma çalışmalarının hala devam ettiğine de dikkat çekerek; “Bir ailemiz ile konuştuk. Kısa bir süre önce ağabeyinin cenazesinin çıktığını söyledi. Hala binaların altında insanlar, cenazelerimiz var. Bir taraftan değişik bölgelerden gelen ekipler enkazı kaldırmaya çalışıyor. Bu çalışmalarda 1 ay kadar sürecek öyle görünüyor.” diye konuştu.

“YEMEK VE İLAÇ NOKTASINDA SIKINTI YOK”

Yemek ve ilaç noktasında bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Başkan Özcan; “Çadır yine burada Pazarcık’ta büyük bir sıkıntı. Burada bize verilen bilgi şu. Bölgede şu anda sıkıntı olarak görmediğim iki şey var. Bir tanesi yemek konusunda belediyelerimiz, AFAD’ımız, Kızılay’ımız elinden geleni yapmış. Birde Türkiye Eczacılar Birliğine teşekkür etmek istiyoruz. Çok güzel organize olmuşlar. Bölgenin hiçbir noktasında ilaç sıkıntısı yok. Kendilerine özel teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“ALLAH BETERİNDEN KORUSUN”

Başkan Özcan, depremin merkezi Pazarcık’ın diğer iller ve ilçelere göre daha iyi durumda olduğunu da belirterek; “Burası depremin tam merkezi olduğu için burada hasar Nur Dağı’na, Islahiye’ye, Hatay’a göre biraz daha az. Çünkü merkezinde dalga boyu depremin çok büyük olmuyor. Atım noktasına doğru dalga boyu büyüyor. O yüzden merkez ama çok şükür beklediğimden iyi gördüm burayı. Tekrardan geçmiş olsun Pazarcık halkına. Bütün Kahramanmaraşımıza, Allah beterinden korusun.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim