Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yuva Köyünde yaşanan zehirlenme vakaları üzerinden AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’e yüklenerek; “Neredesin Suat kardeşim? Bak Bolu’da büyük bir felaket yaşanıyor. Niye tatilini kesip gelmiyorsun?” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın son gününde başlamak üzere çoğu çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye aralıklarla götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği tespit edildi. Zehirlenmelerin henüz kesin nedeni tespit edilemezken, sudan olduğu değerlendiriliyor. Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü; bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başladı. Durumu ağırlaşanlar başka şehirlerdeki hastanelerde tedaviye alındı. Gün gün artan zehirlenme vakalarında sayı dün 141'e ulaştı.

İstanbul’daki sel felaketinde tatilde olan Ekrem İmamoğlu’nu eleştirenleri anımsatan Başkan Özcan, yaşanan olay karşısında AK Parti İl Başkanı Suat Güner’e tepki gösterdi. Özcan, o eleştiriyi yapanlar arasında Güner olduğunu da belirterek, tatilini neden kesip gelmediğini sordu. Milletvekillerinin de hala istişare halinde olduklarını da ima etti.

“AK PARTİ İL BAŞKANI NEREDE?”

Başkan Özcan; “Sayın İmamoğlu, İstanbul’da sel felaketi olduğunda tatilini kesip gelmedi diye, haklı olarak eleştirildi ya… O toplantıya il başkan vekilinin katılmasının sebebi ne? İl başkanının tatilde olması. Şimdi Sayın İmamoğlu’na o eleştiriyi iletenler arasında Suat Bey de vardı. Neredesin Suat kardeşim? Bak Bolu’da büyük bir felaket yaşanıyor. Niye tatilini kesip gelmiyorsun? Neredesin? AK Parti İl Başkanı nerede? Milletvekilleri daha istişare aşamasında.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim