Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesinin verdiği araçlar nedeniyle, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya’ya baskı yapıldığını ileri sürerek, “Bu baskıyı kim yaptı? Valilinin adını veriyor birileri, inanmıyorum ben” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Göynük’te Akşemdeddin Hazretleri Anma Günü etkinlikleri, Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen vatandaşların ve siyasi isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu etkinliklere ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 1’nci Oturumunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“TAMAMINI GÖNDERDİK, TEŞEKKÜR EDEREK ÇIKTI”

Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya’nın Bolu Belediyesinden malzeme ve araç talebinde bulunduğunu aktaran Özcan, “Hafta sonu Gönyük’te Akşemseddin Hazretlerini Anma etkinlikleri, 2 senedir düzenlenmiyordu, Göynük Belediye Başkanlığımız ve Göynük Kaymakamlığı tarafından bu etkinlik planlandı. Sayın Başkanımız ki Ahmet Bey benim de danıştığım, sevdiğim bir insan… Geldi, ‘Sayın Başkanım, bizim bazı ihtiyaçlarımız var, organizasyon için bize yardımcı olur musunuz?’ Belediyenin tırını istedi, tırı gönderdik. 2 tane süpürgeli araç istedi, gönderdik. Yollar kapanıyor orada biliyorsunuz, 2 tane şehir içi ringi ücretsiz sağlamak için otobüs istedi gönderdik. Tamamını gönderdik, teşekkür ederek çıktı” dedi.

“BU BASKIYI KİM YAPTI?”

Çankaya’nın baskıya maruz kaldığını ileri süren Özcan, “Cuma sabahı başkan yardımcımızı aramış Ahmet abimiz, ‘üzerimde çok baskı var, lütfen bu araçları geri çeker misiniz?’ Arkadaşlar bu baskıyı kim yaptı? Niye böyle bir baskı yapılır? Bu araçlar benim kişisel araçlarım değil ki Bolu Belediyesinin araçları. Göynük de bizim kardeş şehrimiz” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK İŞLERLE KİM UĞRAŞIR?”

Baskı yapan kişiye dair Bolu Valisi’nin adının verildiğini belirten Özcan, “Böyle küçük işlerle kim uğraşır? Valilinin adını veriyor birileri, inanmıyorum ben… Vali Bey daha yeni geldi. Ben Göynük Belediye Başkanı’nın kim olduğunu, adını dahi bildiğini tahmin etmiyorum. Halka şikayet ediyorum, Göynüklülere şikayet ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim