Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tarihi eser niteliğindeki metruk binaların yıkılması, kontrol altına alınması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber: Aslı Akış

Eski, ancak tarihi özellik taşıyan binalarla ilgili bilindiği gibi Anıtlar Yüksek Kurulu’nun kararı gerekiyor. Bu nedenle yıkmak o kadar kolay olmuyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şehrin yıkılmaya yüz tütmüş metruk binalarını şehrin ve gençlerin güvenliğini sağlamak amaçlı Anıtlar Kurulu ile görüşmelerin yapıldığını söyledi.

Başkan Yılmaz, “Maalesef neslimiz, gençlerimiz okul çağlarından ve okul açıldıktan sonra çok yanlış insanların yönlendirebilmelerine yönelik bir problemle karşı karşıyalar. Bu probleminde ana kaynağı metruk binalar oluyor. Oralara çocuklar davet ediliyor oralarda yanlış değişik alışkanlıklara onlar itiliyor.” dedi.

“ŞEHRİMİZE ZARAR VERENLERİNİN YIKILMASINI SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ”

Etrafı için tehlike oluşturduğu düşünülen binaların ortadan kaldırılması için vatandaşların güvenliğini düşünerek Anıtlar Yüksek Kurulu ile bir görüşme yaptığını belirten Başkan Yılmaz, “Şehirlerimizde maalesef metruk binalar var. Sahipleri ilgilenmiyor. Yıkılmaya yüz tutmuş. Allah göstermesin yıkıldığında birisi altta kalabilir. Bunların bir kısmı da Anıtlar kuruluyla ilişkisi var. Siz istediğiniz zaman o binaya dokunamazsınız. Bolu’daki metruk binaların tamamının envanterini çıkartıyoruz. Bunların şehrimize zarar verenlerinin yıkılmasını sağlamak durumundayız. Şu an valilikler olağanüstü hal valisi oldukları için bazı konuları onların sorumluluğu altında rahat hareket edebiliriz diye düşünüyoruz. Anıtlarla ilgili konuda da projeleri yapıp en azından bundan sonra da işin ciddiyetini gösterip bunlara neticenin alınmasıyla ilgili yardım onlardan isteyeceğiz. Anıtlar kurulu yönetim başkanıyla Bolu’da bunları biraz görüştük. ” diye konuştu.

“ÜLKESİNİ SEVEN HERKESİN DE GÖREVİ”

Evsizlerin ve madde bağımlılarının sıklıkla kullandığı metruk binalarla ilgili, bir çalışma yürüten Bolu Belediye Başkanı Alaaadin Yılmaz, “Burada ki amaç şu; maalesef neslimiz, gençlerimiz okul çağlarından ve okul açıldıktan sonra çok yanlış insanların yönlendirebilmelerine yönelik bir problemle karşı karşıyalar. Bu probleminde ana kaynağı metruk binalar oluyor. Oralara çocuklar davet ediliyor oralarda yanlış değişik alışkanlıklara onlar itiliyor. Biz neslimizi korumak için de bunları yapmak durumundayız. Şehrin güvenliği şehirde insanların yanından geçerken yıkılarak birisinin zarar görmemesi, aynı zamanda görüntü kirliliğinin ortadan kalkması. En önemlisi de büyükşehirlerde olan işte, birçok maddelere bağımlı olup da çok sıkıntı çeken gençler bizim şehrimizde de, kimsenin olmamasıyla ilgili bu tür sıkıntılı yerlerin yok edilmesiyle gençlerimizin buralardan kurtarılmasını sağlayabilir miyiz? Bütün parklarımız ve okul alanlarımız içerisinde de çok ciddi gözetim yaparak yanlış insanların çocuklarımıza ulaşmasının önüne geçebilir miyiz? Bu belediyenin de gazeteci olarak sizin de insan olarak da kendisini ve ülkesini seven herkesin de görevi. Nerde ne yanlış gördüyse emniyet güçlerine ve ya bize veya valiliğe bildirsinler. Çünkü bunu yaparak neslimizi koruyacağız. Geleceğimizi koruyacağız. Çünkü gelişmiş ülkelerde çok sıkıntılar yaşanıyor. Aynı sıkıntılarda bizim büyükşehirlerimizde başladı şu anda, küçük şehirlere bize doğru sirayet etmesin diye önlem almaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim