Bolu'da Ramazan Bayramı tatili boyunca bin 18 ekiple 24 saat görev yapılacağını söyleyen Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Habib Aksar, “Günlük 100 bin geçiş bekliyoruz. 9 Mayıs’a kadar 11 günlük bayram tedbiri aldık. Bu da 1 milyonun üzerinde araç demektir" dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Türkiye’nin en önemli karayolu geçiş güzergahlarından birisi olan TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu geçişlerinde, Ramazan Bayramı tatili boyunca sürecek olan tedbirler polis ekipleri tarafından başlatıldı. Özellikle trafiğin en yoğun yaşandığı Bolu Dağı Tüneli ve Gerede-Karadeniz bağlantı yolu güzergahlarında ekipler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bin 18 ekiple 9 Mayıs tarihine kadar görev yapacak.

“BAYRAM TATİLİ BOYUNCA BİN 18 EKİP GÖREV YAPACAK”

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli Ankara yönünde kurulan uygulama noktasında açıklamalarda bulunan Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Habib Aksar, "Bolu, ülkemizin en önemli geçiş noktalarından birisi. Özellikle İstanbul'dan Karadeniz bölgesine gidenlerin tercih ettiği bir güzergah. Bolu Emniyeti olarak 9 Mayıs gecesine kadar devam edecek olan tedbirlere başladık. Günlük 94 ekip ve toplamda bin 18 ekiple tedbirlerimize başladık” diye konuştu.

AKSAR, YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Aksar, Türkiye’nin en önemli karayolu geçiş güzergahını kullanacak olan sürücüler tavsiyelerde bulunarak; “Seyahat sadece araç kullanmaktan ibaret değil. Araç kullanmadan önce bakımlarının yapılması gerekiyor. Tavsiyemiz lastik bakımlarının, silecek bakımlarının yapılması. Diğer bakımlar da yapılmalı. Çünkü bayram günlerinde hafif yağış görünüyor. Bu yüzden lastik ve silecekler önemli. Aracın bakımını yaptıktan sonra sürücülerimizin de dinlenmesi gerekiyor. Sürücülerimiz kesinlikle seyahat planı yaparak yola çıkmalı. Son dakikada karar vererek uzun yolculuğa çıkmamalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

“EMNİYET KEMERİ MUTLAKA TAKILMALI”

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Habib Aksar, Ramazan Bayramı için yola çıkan sürücülere yolculuk boyunca cep telefonu kullanmama ve emniyet kemeri takma çağrısı da yaparak; “Araçta bulunan herkesin emniyet kemeri takılı olmalı. Sürücülerimizin seyahatin başlamasıyla kesinlikle cep telefonu ve benzeri şeylerle meşgul olmalarını istemiyoruz. Trafik kazalarında cep telefonu ile meşguliyet ciddi şekilde kazalara neden olabiliyor. Seyahat başladıktan sonra emniyet kemerini takmış, cep telefonuyla meşgul olmamış sürücülerden beklentimiz hız kurallarına riayet etmeleri. Dünyada ve ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazaların en büyük sebebi hız kurallarına uymamak. Sürücülerin seyahat esnasında hız kurallarına azami derecede riayet etmeleri ve takip mesafelerine uymalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK 100 BİN ARAÇ GEÇİŞİ BEKLİYORUZ”

Aksar, tatil boyunca 1 milyonun üzerinde aracın geçiş yapmasını beklediklerini ifade ederek; “Bildiğiniz üzere 2020 ve 2021 yılında pandemi nedeniyle Ramazan Bayramında kısıtlamalar oldu. Araç yoğunluğu Bolu ilinde 30 bin civarındayken kısıtlama olan Ramazan Bayramında bu 40 bin civarında seyretti. Geçen sene Kurban Bayramında kısıtlama olmadığı için 100 bine yakın yani günlük 90 bine yakın araç geçti. Dolayısıyla mevcut kapasitemizin 3 misli üzerine çıktı. Bu sene günlük 90 -100 bin arasında bir araç geçişi bekliyoruz. 9 Mayıs’a kadar tedbir aldık. 1 Milyonun üzerinde bir araç demektir. Bu bayramda da geçtiğimiz seneki Kurban Bayramının bir benzeri olacak şekilde 90 bin – 100 bin arası bir yoğunluk bekliyoruz. Bu yoğunluk özellikle yol üzerinde karayolları ekiplerimiz, karayolları teşkilatımız daha öncesinde hazırlıklarını yaptı, tedbirlerini aldı. Yol üzerinde trafiği engelleyecek ya da geçişi engelleyecek bir yol çalışması ya da herhangi bir bozuk yol yok” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim