Türkiye’deki ekonomik sorunlar nedeniyle Belediye olarak ihaleye çıkamadıklarını ileri süren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Bakan Nebati Bey, benim arkadaşım… Onunla kurtuluş savaşına mı girilir ya?” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinin Aralık Ayı 2’nci oturumunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ekonomik kriz değerlendirmesi yaptı. Belediye olarak Dolar artışı ve benzer sebeplerle ihale yapamadıklarını dile getiren Özcan, “Gerçekten çok büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bunları siyaseten falan söylemiyorum… ‘Nereden çıkartıyorsun, seni ilgilendiren kısmı ne’ diyorsun. İhale gerçekleştiremiyoruz arkadaşlar, öyle bir noktaya geldik ki. Yaklaşık maliyet oluşturmak gerekiyor, firmalardan teklif almak lazım, firmalar telefonları açmıyor. Bedel oluşturmak mümkün değil, ihale yapıyorsun, ihaleye kimse teklif vermiyor. Çünkü kimse önünü göremiyor. Öyle bir ortamdayız” dedi.

“DÜŞMAN BİLMEDEN SAVAŞA GİRİLİR Mİ”

Dış güçlerin de belli olması gerektiğini aktaran Özcan,  “Şimdi ekonomik kurtuluş savaşı başlatacağız, güzel… Ben de en yakın silah arkadaşın olacağım diyorum da kime karşı savaşacağız onu çözemedim. Savaş başlarken düşmanını bilirsin, dış güçler… Arnavutları mı kastediyor, Endonezya’yı mı kast ediyor, Amerika’yı mı kast ediyor, İngiltere’yi mi kast ediyor belli değil? Düşman bilmeden savaşa girilir mi, niye söyleyemiyor?” diye konuştu.

“ONUNLA KURTULUŞ SAVAŞINA MI GİRİLİR YA”

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı hakkında değerlendirme yapan Özcan, “Üstelik savaşa gireceğin zaman iyi bir subay kadron olması lazım. Bu Merkez Bankası Başkanı ile Sayın Bakan Nebati Bey, benim arkadaşım… Onunla kurtuluş savaşına mı girilir ya? Türkiye’de derhal bir erken seçime ihtiyaç var, kurtuluş savaşına ihtiyaç var. O savaşı yapacak kadroyu halkın belirlemesi lazım” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE BATMIŞ DESEM YERİDİR”

Yatırım yapamadıklarına vurgu yapan Özcan, “Dolayısıyla arkadaşlar bu sorunu sadece biz yaşamıyoruz, Devlet de yaşıyor. Böyle bir şey var mı ya, ihale yapamıyorsun. Çünkü kimse bir hafta sonra Dolar’ın ne olacağın bilmiyor. Bir hafta sonra elektriğin, doğal gazın ne olacağını bilmiyor… Artık bundan daha ağır bir ekonomik kriz olur mu? Yatırım yapmak istiyoruz yapamıyoruz, yani bu sadece benim sorunun değil. Bu hükümetin de sorunu. Yarın Karayolları ilahesine talep çıkmayacak. Ve ya çok fahiş fiyatlara yaptırmak zorunda kalacaksınız. Geldiğimiz noktada ülke batmış desem yeridir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim