Bolu Dağı Tüneli'nde meydana gelen zincirleme trafik kazası nedeniyle 32 kişi yaralanırken, Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikameti trafiğe kapandı.

(AA-İHA)

Etkili olan kar yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli giriş mevki İstanbul istikametinde kaza meydana geldi. Tır, otobüs ve otomobillerin aralarında bulunduğu 18 araç birbirine girdi.

Kazayı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralılara müdahale etti. Kazada 17 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken toplam 32 kişi yaralandı.

Kar yağışının etkili olduğu bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Yaralananların olduğu kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Ekipler, trafik akışını Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirdi.

Kazanın ardından olay yerine giden Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaptığı açıklamada, “Kazaya 18 araç karıştı toplamda, her araçta birer ikişer tane, dolayısıyla 30 civarı yaralıdan bahsediliyor. Şu ana kadar ölüm haberi almadık, inşallah almayız. Ekiplerimizin kurtarma çalışması sürüyor. Hem Bolu'dan hem çevre illerden gerekli takviye alınarak çalışmalar sürüyor. Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yolu vasıtasıyla ulaşımı sağlıyoruz” dedi.

Kazada yaralanan Yavuz isimli sürücü, “Kaza olmuştu, biz de arkadan geldik duramayarak kazaya karıştık. Otobüs tıra çarpmış, ben de otobüse çarptım. Arkadan gelen otobüs de bana çarpınca benim aracım havaya kalktı” dedi.

Tünel içerisinde yaşanan trafik kazası güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim