Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bolu’da, 50 gündür kapalı olan berberler, gerekli kontrol ve önlemler altında kapılarını yeniden müşterilerine açtı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 50 gün önce kapatılan kuaförler ve berberler, yapılan düzenlemeler sonucunda gerekli önlemler alınarak dükkânlarını açtı. Alınan önlemler kapsamında berberler, tek kullanımlık örtü ve havlular kullanırken her yeni müşteri için dezenfekte işlemi yapıyor.

50 gündür kapalı olan berberlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken randevu sistemi ile alınan müşteriler dışında berber dükkanlarının içinde veya kapıda beklemelere izin verilmiyor.

“HERKES KENDİ HAVLUSUNU GETİRİRSE DAHA HİJYENİK OLUR”

Berber Hüseyin Tayşi, “Bugün bismillah dedik. İnşallah daha hayırlısı olacak. Bu salgın gittikten sonra daha güzel günler bizi bekliyor. Biz 6 kişiyiz. Nöbetleşe sisteme geçtik. Her gün 3 kişi çalışacak. Hem müşterinin hem de kendi sağlığımız için koltuk mesafelerine dikkat ediyoruz. Tek kullanımlık havlular, örtüler. Her müşteri kalktığında koltukları dezenfekte ediyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Saat başı bir müşteri alıyoruz. Erken bitse de bitmese de koltuklarımızı, taraklarımızı, makaslarımız sterilize ediyoruz. Tek kullanımlık havlu kullanıyoruz ama bizim müşterilerimizden isteğimiz herkes kendi havlusunu getirirse daha hijyenik olacağını düşünüyorum” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI BELİRLEDİĞİ BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK”

Berber Yasin Kırlıoğlu ise sosyal mesafe kapsamında dükkanda çalışan berber sayısını yarıya düşürdüklerini ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı belirlediği bütün önlemleri aldık. Dezenfektan, tek kullanımlık havlu ve peçete kullanıyoruz. Müşterimiz kalktıktan sonra koltuklarımızı dezenfekte ediyoruz. Müşterilerin içeride ya da dükkanın önünde beklemesi yasak. Biz, burada 6 arkadaşız, bu süreçte 3’er kişi dönüşümlü olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

“BAYRAMA KADAR BU YOĞUNLUK DEVAM EDER DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Kırlıoğlu, önümüzdeki 10 günlük süreçte randevuların dolu olduğunu söyleyerek, “50 gündür dükkânımız kapalı. İster istemez bir müşteri yoğunluğu var, talep var. Bugün, tüm randevularımız dolu. Günde ortalama 12 müşteri alabiliyoruz. Sabah 9.00-akşam 21.00 çalışıyoruz. Önümüzdeki 10 gün dolu diyebiliriz. Bayrama kadar bu yoğunluk devam eder diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 “BU KONTROLLER ALTINDA TIRAŞLARIMIZI OLACAĞIZ”

Tıraş olmak için gelen müşteri Özgür Aslan, kendi berberinin gerekli önlemleri aldığını ifade ederek, “Yaklaşık 50 gündür, Bilim Kurulu’nun direktifleri doğrultusunda berberler ve kuaförler kapalıydı. Dolayısıyla biz de ihtiyaçlarımızı gideremedik. Şuan kontrollü olarak açılmasıyla birlikte artık berberlere gelebiliyoruz. Benim geldiğim kuaför de önlemleri almış. Tek kullanımlık örtü ve havlular var. Çalışan sayısı yarıya indirilmiş durumda. Hijyene dikkat ediyorlar. İçeride beklemek yasak. Müşteri kalktıktan sonra dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor. Bu kontroller altında tıraşlarımızı olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim