Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bıçakçılar da bayram mesaisine başladı. Vatandaşların kurbanlarını keserken sıkıntı yaşamamaları için kaliteli bıçaklarını hazırlayan bıçakçılar, diğer yandan da bıçak bileme işlerini de yetiştirmeye çalışıyor.

 Haber: Aslı Akış

Kurban kesiminde kesme bıçağı, yüzme bıçağı, et sıyırma bıçağı ayrı olmalıdır. Ona göre bıçak seçmeleri lazım. Piyasada satılan her bıçağı almamaları gerekir

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak bileme esnafında iş yoğunluğu artmaya başladı.

Kurban keseceklere önemli uyarılarda bulunan bıçak ustası Ahmet Kebapçıoğlu, kurbanın kesileceği bıçakların büyük olması gerektiğine dikkat çekerek, her işlem için farklı özelikte bıçakların olması gerektiğini söyledi.

“BAYRAM GELMEDEN BIÇAKLARI BİLETMELERİ LAZIM”

45 yıldır Bolu’da bıçakçılık yapan Ahmet Kebapçıoğlu, vatandaşların bıçak işini genelde son günlere bıraktığını son günü beklemelerine gerek olmadığını söyleyerek; “Kendi açılarından yoğunluk yaşamamaları için bayram gelmeden bir hafta, 10 gün önce bıçaklarını getirip biletmeleri lazım” şeklinde konuştu.

KURBAN KESME BIÇAĞI BÜYÜK OLMALI”

Kebapçıoğlu, kurban kesme, yüzme ve et sıyırma bıçağı ise ayrı ayrı olduğunun da altını çizerek; “Kurban kesiminde kesme bıçağı, yüzme bıçağı, et sıyırma bıçağı ayrı olmalıdır. Ona göre bıçak seçmeleri lazım. Piyasada satılan her bıçağı almamaları gerekir. Kesme bıçağı büyük olmalı, hayvana zorluk vermemeli. Her bıçağı ayrı şekilde kullanırsa kolaylık olur. Bir an önce işini bitirir. Kurban Bayramı için her yıl bıçak almaya gerek yok. Kırılmadığı sürece, 15-20 yıl kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

 FİYATLAR 40-70 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kebabçıoğlu son olarak kurban kesme bıçağı fiyatları hakkında bilgiler vererek; “Kesme bıçağı 70 TL, yüzme bıçakları ise 40 TL ile 55 TL arasında değişiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim