Bolu ve Düzce arasındaki sınır tartışmasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da dahil oldu. Özcan, “böyle saçma sapan bir şey olmaz” diyerek protokolü tanımadığını söyledi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı 2.Oturumunda, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yaptığı Düzce-Bolu sınırı hakkındaki açıklamalarını hatırlattı. Başkan Özcan da konu hakkındaki düşüncelerini dile getirerek, Yılmaz’ın eksik bilgilendirildiğini düşündüğünü ifade etti ve sınırın bir araba kaportası üzerinde çizildiğini anlatarak protokolü tanımadığını vurguladı.

“BİR ARABANIN KAPORTASI ÜSTÜNDE SINIR ÇİZMİŞLER”

Protokolün geçersiz olduğunu söyleyen Başkan Özcan, “2008 yılıydı… O zaman ki Düzce Milletvekili ile Bolu Milletvekili bir araya geliyorlar. İkisi de AK Partili. Bir arabanın kaportası üstünde Metin Kaşıkoğlu bir kroki çiziyor. Diyor ki sınır burada olsun. Böyle bir sınır çizmişler, altına da önüne gelene imza attırmışlar. Ülkede kanun var, nizam var böyle bir şey olur mu? Ben Düzce’de televizyonda canlı yayına katıldım ve Bolu Milletvekili olarak bu protokolü tanımıyorum diyerek, fotokopisini de yırttım. Tabi tehditler aldık o sırada. Ama bakın; böyle saçma sapan şey olmaz. Kanunla belirlenmiş olan sınırları, protokolle değiştiremezsin. Kaldı ki Ümit Beyin bahsettiği protokol aslında esas itibariyle geçersiz bir protokol. Allah’tan geçersiz çünkü Boluluların aleyhine yapılmış bir protokol.” dedi.

“ÜMİT BEY’İN EKSİK BİLGİLENDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Özcan, konu hakkında MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’la telefonla görüşeceğini ifade ederek; “Düzceliler bizim kardeşimiz ve onlara saygı duyuyorum. Ama kanunla belirlenmiş bir yeri sen yetkili, yetkisiz kişilerle değiştiremezsin. Ümit Beyin bu konuda eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Biz kardeşiz ve birbirimizin toprağında gözümüz olmamalı. Bu konuları siyaseten kaşımak isteyenlerin de oyununa gelmeyelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim