Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü BOLMEK kursları, kursiyerlerine uygulamalı eğitim imkanı sağlıyor. Meyve ağacı aşılama kursuna katılan kursiyerler, teknik eğitimlerini BOLMEK sınıflarında tamamlamalarının ardından Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında uygulamalı olarak aşılamanın nasıl yapılacağını öğrenme fırsatı buluyor.

Her yıl binlerce vatandaşa eğitim vermeye devam eden Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BOLMEK), Haziran ayı ile birlikte yaz dönemi derslerine de başladı. Her geçen gün bünyesine yeni kurslar ekleyen BOLMEK’e son olarak ‘Bahçecilik’ bölümü de eklendi.

‘Bahçecilik’ Bölümünü tercih eden kursiyerler, işinde uzman mühendisler tarafından verilen temel bilgileri sınıf ortamında edindikten sonra Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait seralarda uygulamalı eğitimlere geçiyor. Uygulama sırasında eksikliklerini daha iyi gördüklerini ve tamamlama fırsatı bulduklarını ifade eden kursiyerler, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, uygulamalı eğitim imkanı sağladığı için teşekkür etti.

Yaz Dönemi kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar Bolu Belediyesi’nin resmi internet sitesine girerek https://www.bolu.bel.tr/bolmek/ linki üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Editör: TE Bilisim