2021 Afet Eğitim Yılı etkinlikleri kapsamında Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma uzman ekibi tarafından, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü talebi üzerine Çevik kuvvet ekiplerine arama-kurtarma eğitimi verildi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Sene başından bu yana gönüllü eğitimlerinin yanısıra birçok kurum ve kişilere "2021 Afet Eğitim Yılı" kapsamında, hayat kurtarıcı ve bilgilendirici eğitimler vermeye devam eden Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ekiplerine de arama-kurtarma eğitimi verdi.

Toplam 32 çevik kuvvet ekiplerine 2 grup halinde verilmesinin planlanmasının ardından 4 gün süren eğitimde ilk olarak Bolu İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü Eğitim Salonunda;

Olası bir afet anında çevik kuvvet ekiplerinin uygulaması gerekenler ve KBRN farkındalığı ile tehlikeli bir durumla karşılaştıklarında yapılması gereken adım anlatıldı.

Ardından Bolu AFAD'a ait Çivril Köyündeki depoda, arama kurtarmada kullanılan malzemelerin tanıtımı ve kullanımı ile enkazda kullanılan malzemeler ve teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı ve gösterildi.

Çakmaklar Off-Road alanında temel dağcılık ile yüksek yerlerde iniş ve tırmanış eğitimi verildi.

Son olarak Bolu Akkayalar Travertenlerinde ise, sedye ile yaralı tahliyesi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim