Yaklaşık iki haftadır orman yangınları nedeniyle Muğla’da görev alan Afet ve Acil Durum Bolu İl Müdürü Cengiz Çavuş ve ekibi, meydana gelen selde arama kurtarma faaliyetlerinin ve çalışmalarına katılmak üzere Kastamonu’ya gitti.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Ülkemizde son günlerde meydana gelen orman yangınları nedeniyle yaklaşık iki haftadır Muğla’nın Milas ilçesinde gönüllü olarak oluşturulan, Milas Bodrum Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde Koordinatörlük yapan Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş ve ekibinin görevi, bölgedeki orman yangınlarının kısmen kontrol altına alınması sebebiyle son buldu.

Türkiye’nin ciğerleri yandı. Cennetten bir köşe Muğla ve Antalya’da meydana gelen yangınlar içimizi yaktı. Bir diğer yanda ise kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi'nde Bartın, Sinop, Samsun ve Kastamonu'da sel ve su baskınları oldu.

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi ile AFAD Başkanlığının talebi üzerine Bolu AFAD olarak bölgeye 1 İl Müdürü 1 Şube Müdürü ve 4 Arama Kurtarma Teknisyeninden oluşan ekip sel bölgesine yönlendirildi.  İl Müdürü Çavuş’ta Muğla'dan Kastamonu’ya intikal etti.

Editör: TE Bilisim